Christian Haubuf (S) (tv) havde sin stjernestund på sidste uges byrådsmøde, da han sendte masser af roser i retning af Mørke efter netop at have måttet lide den skuffelse, at hans dagsorden for Pindstrup blev nedstemt af et stort flertal

Christian Haubuf (S) (tv) havde sin stjernestund på sidste uges byrådsmøde, da han sendte masser af roser i retning af Mørke efter netop at have måttet lide den skuffelse, at hans dagsorden for Pindstrup blev nedstemt af et stort flertal

Fælles ledelse:

Mørke er en succeshistorie

Fælles ledelse mellem Mørke Skole og ny daginstitution i byen er blevet til, fordi begge bestyrelser og medarbejdere har villet det

Af
Af Lars Norman Thomsen

En virkelig succeshistorie. Flot, at man i Mørke har talt sammen om, at man vil være sammen. Tillykke til Mørke,” lød det fra Socialdemokratiets Christian Haubuf, da et enigt byråd uden at løfte et øjenbryn på sidste uges byrådsmøde nikkede ja til, at Mørke Skole og den nye daginstitution, der kommer til at ligge som nabo til skolen, får fælles ledelse og fælles bestyrelse.

Christian Haubufs pointe var naturligvis, at når noget er groet op nedefra og ikke nødvendigvis i politikernes baghave, har det størst mulig chance for at blive en succes.

Ingen tvivl om, at Haubuf med sine roser til Mørke ønskede at sende et vink til det politiske flertal, der lige forinden havde besluttet at der skal være fælles ledelse og fælles bestyrelse mellem Pindstrupskolen og Margrethebørnehaven. I Haubufs optik er situationen i Pindstrup modsat den i Mørke, fordi opbakningen til fælles ledelse i Pindstrup (læs Margrethebørnehaven) ikke var fuldtonet.

Erstatter Kastanjehuset

Den nye daginstitution ved skolen i Mørke står færdig ultimo 2018. Den erstatter den udtjente Kastanjehuset, som har sunget på sidste vers i en række år.

For fire siden begyndte diskussionen for alvor om en ny daginstitution i Mørke og nu kommer den

Pr. 1. april 2018 gik der 69 børn i alderen 0-6 år i Kastanjehuset. Heraf er 19 børn startet i tidlig SFO.

Mørke Skole har lige nu 236 elever i 0-9 klasse, ifølge Syddjurs Kommunes statististik.

 

Pædagogen kan blive boss

Christian Haubuf var ikke færdig med at glæde sig. Han mindede om, at fælles ledelse skole og daginstitution imellem ikke længere automatisk betyder, at det partout skal være en læreruddannet som skal være aftaleholder (boss), som det hedder i den kommunale, kaudervælske jargon.

Nu kan en pædagog med lyst til at være øverste leder også lægge billet ind på lederstillingen uden at skulle være flov over det.

“Vi har fået bekræftet, at der i folkeskoleloven ikke står noget om, at en pædagog ikke kan være aftaleholder, så den, der er bedst kvalificeret kan nu få opgaven,” bemærkede en tilfreds Haubuf og godtede sig over, at tidligere tiders brug af automatpiloten, når en skoleinspektør stoppede, er historie.

Publiceret 01 May 2018 20:57