Jens Rohde, Radikalt medlem af EU-parlamentet og med en broget politisk karriere bag sig, holder Grundlovstale i Præstegårdshaven i Knebel

Jens Rohde, Radikalt medlem af EU-parlamentet og med en broget politisk karriere bag sig, holder Grundlovstale i Præstegårdshaven i Knebel

Grundlovsmøde:

EU-parlamentariker Jens Rohde til grundlovsmøde i Knebel

Den tidligere gadedreng og politiske frontløber i Venstre skiftede siden politisk ham. Grundlovsdag taler han i Præstegårdshaven i Knebel

Af
Af Martin Schultz

EU-parlamentsmedlem Jens Rohde var i sin VU-tid kæreste med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, men siden er forholdet til den tidligere flammet kølnet, når det gælder politik og synet på flygtninge og indvandrere.

Begge var spået en lovende karriere på Christiansborg, men sådan er det ikke gået.

Mens Inger Støjberg fortsatte kursen mod toppen i Venstre, forlod Jens Rohde i 2015 Venstre i protest på grund af partiets restriktive asyl- og udlændingepolitik og blev medlem af det Radikale Venstre.

Grundlovsdag 5. juni holder han Grundlovstale i i Præstegårdshaven i Knebel. Det musikalske indslag er lagt i hænderne på Mols-Helgenæs Kirkekor under ledelse af Judith Völker.

Fra Viborg

Jens Rohde er tidligere folketingsmedlem for Venstre og valgt i Viborg. Fra 2001 var han politisk ordfører for Venstre. Han stoppede sin politiske karriere for at blive direktør på TV 2 Radio i 2007.

Han har været medlem af EU-parlamentet valgt for Venstre siden valget i 2009, indtil han blev medlem af det Radikale Venstre.

Jens Rohde har sine rødder i Viborg. Faderen, Ib Rohde, var bratschist og grundlagde Viborg Musikskole efter en årrække i udlandet. Her fandt han Jens Rohdes mor, tyskfødte Renate Rohde. Forældrene blev skilt, da sønnen var seks år, og sammen med sine tre storesøstre blev han boende hos moderen.

Publiceret 27 April 2018 15:15