Per Dalgaard. Foto: Lars Norman Thomsen

Per Dalgaard. Foto: Lars Norman Thomsen

Debat Syddjurs:

Danske værdier

Af Per Dalgaard (DF), Syddjurs Byråd:

“Den sidste leder i Adresseavisen fra den 17. april 2018, kalder på respons. Samtidig med at læse denne, kom jeg til at filosofere over den politik medlemmerne af byrådet i Syddjurs Kommune fører, sammenlignet med den politik medlemmernes moderparti fører på Christiansborg.

At anledningen til denne leder i Adresseavisen så er en bogudgivelse af den Radikale politiker Ida Auken, hvor hun åbenbart mener, at Dansk Folkeparti uberettiget har taget patent på at fremføre danske værdier, er noget andet. Det giver så anledning for redaktøren til (igen), at latterliggøre Dansk Folkepartis forslag om, at f.eks. en af vore nationale spiser, nemlig leverpostej, ikke skal kunne forbydes på kommunale institutioner, i en misforstået hensyntagen til muslimske børn i samme institution.

Bevidst forkert skriver den gode redaktør, at DF vil definere hvad der bør spises der, ja næsten tvinge alle børn til at spise leverpostej, er en usaglig og grov fordrejning fra DF forslaget. Men det er rigtigt, at vi ønsker at forbyde muslimske tørklæder på ansatte i alle Syddjurs institutioner, da vi mener, at denne kvindeundertryggende beklædning ikke hører hjemme der. Samtidig fortæller dette tørklæde til ikke-muslimske kvindelige kolleger, at de er urene. Hvilken skamfuld ytring fra muslimske kvinder til danske kolleger.

Nu jubler redaktøren så over, at der i Ida Aukens bog står beskrevet, 'at de danske værdier skal tilbage'. 'Selvtilliden skal genfindes, og gamle traditioner skal ikke kasten ud i et forsøg på ikke at genere de nye borgere', som beskrevet i lederen.

Jeg kan kun sige, jamen dog! Endelig er politikerne på Christiansborg, venstrefløjen primært, ved at vågne op til den virkelige verden. Men i Syddjurs Kommune vil disse nye toner få svært ved at vinde genklang hos politikerne, bortset fra hos DF.

I Syddjurs Kommune har alle partierne, lige fra S, SF, RV, EL, V og C, bevidst arbejdet stik imod at varetage netop danske værdier. Dem finder disse byråds-politikere som værende ikke relevante i vores kommune. At redaktøren så fortsat nedgør Dansk Folkepartis forslag om dette vigtige emne, er vi vant til. Men det bliver spændende at se, om de lokale politikere fremover vil reagere som deres moderpartier på Christiansborg ønsker at politikken i Danmark skal være fremover, eller om de lukker sig inde i den lokale boble.”

Publiceret 20 April 2018 16:30