Dette skunklaboratorium blev opdaget fredag aften på en ejendom i nærheden af Rønde.

Dette skunklaboratorium blev opdaget fredag aften på en ejendom i nærheden af Rønde.

Dunst af hash hang i luften:

1.000 skunkplanter i ulovlige laboratorier beslaglagt på Djursland

Specialpatrulje snuste sig frem til skunklaboratorier i Rønde og Kolind

I weekenden ryddede Østjyllands Politis specialpatrulje to skunklaboratorier i Rønde-området og i nærheden af Kolind. I alt blev omkring 1.000 af de euforiserende planter beslaglagt, og det svarer til næsten 30 kg hash.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Fredag aften gik en patrulje efter lugten, da en dunst af hash ramte deres næsebor på en adresse ved en lille by tæt på Rønde på Djursland, hvor de befandt sig i forbindelse med en anden sag.

Da betjentene gik ind i huset, opdagede de, at en stor del af loftsarealet blev brugt til at dyrke flere hundrede skunkplanter. Den 22-årige ejer af huset kom hjem kort efter, og han erkendte straks over for betjentene, at det var hans planter, som han dyrkede for at sælge.

Manden blev anholdt og sigtet for narkosalg.

LÆS OGSÅ: Se kortet: Flere indbrud denne uge end forrige

Samme skæbne ramte en 29-årig mand fra Kolind-området lørdag middag. Østjyllands Politi fik et tip om, at der foregik noget ulovligt på adressen, og da patruljen dukkede op, afslørede lugten hurtigt, at der var noget om sagen. I en udbygning befandt der sig mange hundrede skunkplanter, som manden dog nægtede at udtale sig nærmere om.

Vicepolitiinspektør Carsten Kousgaard mener, at fundene i weekenden sender et tydeligt signal til folk, der går og overvejer at begynde at starte en ulovlig planteproduktion.

"Vi ser ofte, at folk dyrker skunk i gamle bygninger i affolkede områder, hvor de tror, at de ikke bliver opdaget. Men som weekendens indsats viser, så er politiet også opmærksomme på den type kriminalitet, som vi betragter som meget alvorlig. Man står til en fængselsstraf, hvis man bliver taget i at dyrke euforiserende planter med henblik på salg," siger han og fortsætter:

"Samtidigt har vi med beslaglæggelserne forhindret en del ulovlige stoffer i at blive distribueret rundt i Østjylland," konstaterer vicepolitiinspektøren.

I forbindelse med aktionerne blev alle planter og det tilhørende udstyr beslaglagt. Skunkplanterne blev brændt af, og udstyret sendt til skrot, efter det nødvendige bevismateriale var blevet sikret.

dp

Publiceret 16 April 2018 12:56