Niels Ole Frederiksen fortæller om sin barndom i Hornsens Statsfængsel 17. april i Bogcaféen. Pressefoto

Niels Ole Frederiksen fortæller om sin barndom i Hornsens Statsfængsel 17. april i Bogcaféen. Pressefoto

Børneliv:

Voksede op i et statsfængsel

Niels Ole Frederiksen fortæller på tirsdag på Det Gamle Posthus i Ryomgård historien om sin opbækst i Horsens Statsfængsel

17. april klokken 19 inviterer Bogcaféen i Ryomgård, Ryomgård Distriktsråd og Syddjurs Bibliotek til foredrag med Niels Ole Frederiksen, der fortæller om sin usædvanlige barndom i Horsens Statsfængsel.

Niels Ole Frederiksen, er født og opvokset i Danmarks vel nok mest afgrænsede kirkesogn, som Horsens Statsfængsel nemlig var. Hans far var ikke indsat, men ansat. Han blev døbt i sognets egen kirke – Fængselskirken.

Hans far var, da Niels Ole Frederiksen blev født, viceinspektør og blev senere inspektør ved fængslet. I sit foredrag kommer Niels Ole Frederiksen ind på tiden efter krigen og halvtressernes Danmark.

Han fortæller også om nogle af de fanger, som han som barn kom i kontakt med. Mange af disse var dømt på baggrund af besættelsestiden.

Det bliver også en beretning om den mest berømte udbrydekonge i Danmark, nemlig Carl August Lorentzen, der natten til 22. december 1949 flygtede fra Statsfængslet.

Billetter kan købes på www.syddjursbibliotek.dk eller i Bogcaféen.

Publiceret 12 April 2018 15:23