Climb for Charity:

Nickolai bestiger Kilimanjaro for børnenes skyld

Man kan støtte lokale Nickolai Damgaard, som er med i Climb for Charity. Pengene går til Børneulykkesfonden

Af
Af Stine Østergaard

Kilimanjaro er Afrikas højeste bjerg. Det har Nickolai Damgaard sat sig for at bestige i en god sags tjeneste. Hver eneste af de 5.895 højdemeter tæller, for man kan nemlig støtte med et beløb for hver meter, Nickolai Damgaard vandrer op ad bjerget. Projektet hedder Climb for Charity, og pengene går til Børneulykkesfonden.

”Jeg har sat mig lidt ind i træningsprogrammet, men er ikke rigtig begyndt endnu. Den mentale del tror jeg ikke, man kan tage, før man står der,” siger Nickolai Damgaard.

Et godt projekt

Han hørte om Climb for Charity en dag i radioen og bestemte sig hurtigt for at ansøge om at komme med på turen til Kilimanjaro. For det bliver både en fysisk udfordring for ham selv og en vigtig sag at samle penge ind til.

”Børneulykkesfonden er et rigtig godt, dansk projekt for børn, som gør en stor forskel. Jeg tror på, at når vi hjælper børn, der på en eller anden måde er i krise eller i en træls situation, så vil mange ting blive mere positive, når de bliver ældre,” siger Nickolai Damgaard, der selv er far til to; Johannes og Mynte-Marie.

Blandt andet fremhæver han Børneulykkesfondens tiltag med Legeheltene, der arbejder for at skabe mere leg og bevægelse for indlagte børn. Han synes det er fedt at få muligheden for at samle ind til noget så vigtigt, og håber, han kan samle rigtig mange penge ind til det.

Nickolai Damgaard bestiger til september Kilimanjaro til fordel for Børneulykkesfonden, som han synes, gør et rigtig vigtigt stykke arbejde. Han er selv far til to. Foto: Stine Østergaard

Nickolai Damgaard bestiger til september Kilimanjaro til fordel for Børneulykkesfonden, som han synes, gør et rigtig vigtigt stykke arbejde. Han er selv far til to. Foto: Stine Østergaard

Samler penge ind

På Nickolai Damgaards hjemmekontor står en stor flip-over tavle med en lang liste af mulige sponsorer, som Nickolai Damgaard har tænkt sig at spørge om støtte. Heriblandt mange lokale virksomheder.

”Min målsætning er at samle 200.000 ind. Men det kræver også, at alle oppe på den tavle dér siger ja,” siger han lidt nervøst, for han ved nok godt, at det er et højt mål – men med det vigtige formål kan man ikke sigte for højt.

Man kan både støtte privat og som virksomhed på hjemmesiden climforcharity.dk ved at klikke på Nickolai Damgaards profil eller en af de andre mange deltagere, som både består af ”almindelige” studerende og erhvervsfolk og kendisser som Peter Tanev og Alexander Willaume.

Der kommer løbende events med Climb for Charity, hvor man kan få mere føling af, hvad pengene går til. Nickolai Damgaard vil også gerne fortælle om sine oplevelser, når han kommer hjem, til de lokale virksomheder, som vælger at sponsorere ham.

Højdesyge og hjemve

Det er først 7. september, at Nickolai Damgaard og resten af teamet begynder påstigningen af Afrikas højeste bjerg. Men han er allerede begyndt at gøre sig tanker om, hvordan han skal forberede sig, og hvordan det bliver at være bjergbestiger.

Han er personlig træner og kostvejleder med egen klinik, så grundformen skulle være i orden. Når tiden er nærmere, vil han gå en masse lange ture med vægte på.

”Men højdesyge kan jeg ikke forberede mig på. Det er ikke noget, man kan træne. Jeg håber bare, at jeg ikke får det. Vi bliver guidet rigtig godt på turen, så jeg har egentlig god ro i kroppen,” siger Nickolai Damgaard.

Det bliver en kæmpe udfordring at tilbringe så meget tid og være så udfordret med folk, han ikke kender endnu. Men det bliver ikke den største udfordring.

”Det er 10 dage, turen tager, og måske jeg bliver fire dage længere. Jeg har to dejlige børn og en kæreste, jeg gerne vil hjem til. Jeg har aldrig været væk fra familien så længe!”

FAKTA

Climb for Charity er et velgørenhedsprojekt, hvor både kendte, erhvervsfolk og andre frivillige sammen bestiger et bjerg og samler midler ind til Børneulykkesfondens forebyggende arbejde.
Turen, som Nickolai Damgaard skal med på, går til Kilimajaro 7. september.
Vil man sponsorere ham, kan man gøre det på www.climbforcharity.dk.

Publiceret 29 March 2018 13:30