Mostphotos

Mostphotos

Konfirmation:

Her er reglerne for bidrag

Statsforvaltningen hjælper uenige forældre om konfirmation

I skilsmissefamilier kan det nogle gange være svært at blive enige om at fordele udgifterne til barnets konfirmation. Derfor er det muligt at søge Statsforvaltningen om hjælp til at fastsætte konfirmationsbidrag.

“Vi hjælper meget gerne de forældre, som ikke er enige om, hvordan udgifterne til deres barns konfirmation skal fordeles. Vi modtager i øjeblikket cirka 300 ansøgninger om ugen, og vi knokler alt, hvad vi kan, for at få afsluttet så mange sager som muligt inden konfirmationsdagen,” siger Adam Schacke, kontorchef i Statsforvaltningen.

Søg i god tid

Det er en god idé at søge i god tid, hvis man som forældre ønsker Statsforvaltningens hjælp til at afgøre, om der skal betales konfirmationsbidrag. Forvaltningen skal have modtaget ansøgningen, senest dagen før barnet bliver konfirmeret. Søges der senere, skal forvaltningen ifølge reglerne afvise ansøgningen. Man kan dog tidligst søge tre måneder før konfirmationen.

Når Statsforvaltningen fastsætter et konfirmationsbidrag, skal bidraget senest betales på selve konfirmationsdagen. Det gælder selvfølgelig kun for ansøgninger, der er afgjort inden konfirmationsdagen. Statsforvaltningen kan i langt de fleste tilfælde nå at træffe en afgørelse, hvis de har modtaget ansøgningen otte uger inden konfirmationen.

Statsforvaltningen behandler hvert år over 3.000 ansøgninger om konfirmationsbidrag. Langt de fleste i løbet af forårsmånederne.

Publiceret 25 March 2018 14:00