Hasse Schneidermann i sit es - ivrigt fægtende for sine synspunkter uden at forfalde til bissetricks og jernhårde verbale tacklinger. Foto: Simon Carlson

Hasse Schneidermann i sit es - ivrigt fægtende for sine synspunkter uden at forfalde til bissetricks og jernhårde verbale tacklinger. Foto: Simon Carlson

70 år:

Tillykke til den venlige anarkist og muntre Hasse fra Thorsager

Enhedslistens klart mest muntre medlem, Hasse Schneidermann, rundede en milepæl lørdag

Medlem af Enhedslisten Syddjurs, Hasse Schneidermann, fyldte rundt lørdag 24. marts.

I denne anledning bringer vi på bagkant et indlæg om fødselsdagsbarnet, naturens muntre søn, som mere tror på humoren og samtalen som drivkraft for et nyt samfund end socialistiske paroler fra en fjern fortid.

Hasse Schneidermann er født i Østermarie, men voksede op i København med en drikfældig far, der var aktiv i fagbevægelsen. Hasse Schneidermann tog faderens tanker og mønstre til sig, men hans egne evner for systematik sendte ham på en omvej som programmør.

På sigt ville han dog hellere arbejde med mennesker og tog på Marselisborg Seminarium. Bagefter startede Hasse Schneidermann som social projektmager i Aarhus med kaospiloten Uffe Elbæk, hvor vilde ideer som Rottefestivalen og Frontløberne ”gav mange af de skæve en chance”. 

Hasse Schneidermann kendte en anden udsat gruppe indefra og brugte dette til mange års kreativt arbejde med alkoholikere i Blå Kors og senere som generalsekretær for Nordic Alcohol and Drug Policy Network. Undervejs gjorde Hasse Schneidermann sig selv fri af alkoholens spændetrøje. Han har i de seneste år kastet sig over foreningsarbejde, og sidder nu i bestyrelser på Syddjurs for bl.a. Danmarks Naturfredningsforening og for den socialøkonomiske Cafe Campus, der til hans store sorg ikke blev det forventede tilløbsstykke på Hovedgaden i Rønde. 

Hasse Schneidermann er en bærende kraft i fredsarbejdet som bestyrelsesmedlem i Aldrig Mere Krig, i Tribunal-foreningen 'Til Undersøgelse Af Danmarks Krige' og som formand for projektet Fredsministerium.

Han oprettede lokalafdeling på Syddjurs for Enhedslisten og stillede op for partiet ved kommunalvalget i 2017 uden dog at blive valgt.

Hasse Schneidermann har to voksne døtre,og har de sidste tyve år boet i et sommerhus ved Thorsager.

De revolutionære ideer til trods er Hasse Schneidermann også trofast kirkegænger i Thorsagers gamle rundkirke.

 

Publiceret 25 March 2018 20:48