Rønde Hostel ledes af forstander hos PGU Rosenholm Birgit Smedegaard og af Marianne Falk Nielsen, som står for den daglige drift. Pressefoto

Rønde Hostel ledes af forstander hos PGU Rosenholm Birgit Smedegaard og af Marianne Falk Nielsen, som står for den daglige drift. Pressefoto

Vandrerhjemmet er igen blevet en del af Danhostel

Medlemskabet skal være med til at trække flere turister til byen

Af
Lars Norman Thomsen

Lars Norman Thomsen

Rønde Vandrerhjem, som i dag ejes af PGU Rosenholm bliver igen en del af Danhostel.

Vandrehjemmet var i mere end et halvt århundrede ejet af Rønde Kommune og siden af Syddjurs Kommune, og blev i sommeren 2017 solgt af kommunen til PGU Rosenholm.

PGU Rosenholm er et uddannelsestilbud for unge med særlige behov, og alle opgaver og gøremål i forbindelse med den daglige drift af stedet løses i samarbejde med de unge.

Danhostel Rønde består af to bygninger med 15 værelser og i alt cirka 52 sengepladser. Stedet ledes af forstander hos PGU Rosenholm Birgit Smedegaard og af Marianne Falk Nielsen, som står for den daglige drift af hostlet.

Bygningerne blev i 1935 skænket til Rønde Håndværker- og Borgerforening af den tyske baron Wilhelm von Jenisch, som ejede Kalø Gods. Wilhelm von Jenisch omkom under 2. Verdenskrig ved en flyulykke i Grækenland i forbindelse med hans rejse hjem på orlov. I forbindelse med foræringen blev der tegnet klausul om, at der altid skulle drives vandrerhjem på stedet. I 1939 stod det nybyggede vandrerhjem færdigt.

De tyske soldater beslaglagde bygningerne under 2. Verdenskrig, men efterfølgende har stedet udelukkende fungeret som vandrerhjem.

Som det eneste overnatningssted i byen har Danhostel Rønde fået en helt særlig betydning for Røndes borgere og har altid været stærkt forankret i lokalsamfundet.

“Ud over at vores vandrerhjem fungerer som uddannelsessted for unge med særlige behov, så har stedet også en stor betydning for livet i byen. Stedet har igennem alle årene været det naturlige samlingspunkt for borgerne og anvendes til rigtig mange forskellige formål,” fortæller Marianne Falk Nielsen i en pressemeddelelse.

Kan tiltrække turister

Med det nye medlemskab af Danhostel forventer den daglige leder af stedet Marianne Falk Nielsen endnu flere turismeovernatninger ved hjælp af fælles branding og en række markedsføringsaktiviteter,:

Med det nye Hostel i Rønde har Danhostel 65 medlemmer fordelt over hele landet.

jesl

Publiceret 25 March 2018 09:00