Formand for Røde Kors i Ebeltoft og ansvarlig for genbrugsbutikken i Jernbanegade glæder sig over, at butikken runder sine første 25 år mandag 19. marts i god gænge. Foto: Lars Norman Thomsen

Formand for Røde Kors i Ebeltoft og ansvarlig for genbrugsbutikken i Jernbanegade glæder sig over, at butikken runder sine første 25 år mandag 19. marts i god gænge. Foto: Lars Norman Thomsen

Jubilæum:

Røde Kors Genbrug i 25 år

Røde Kors butikken i Ebeltoft runder milepæl i fin stil

Af
Af Lars Norman Thomsen

Kjersti Færch, 71, har været formand for Røde Kors Ebeltoft i 35 år, og hun er en af de 12 engagerede kvinder, der fast giver en hånd med i Røde Kors genbrugsbutikken i Jernbanegade i løbet af en uge, hvor åbningstiderne er de samme som i de øvrige butikker i byen.

19. marts kan den velassorterede butik fejre 25 års fødselsdag på adressen, og det på et tidspunkt, hvor omsætningen er støt stigende.

“Der er fem genbrugsbutikker i byen, så vi er ikke alene om kunderne, men vi har kunnet konstatere stor omsætningsfremgang i de senere år, og det må være et udtryk for, at folk gerne vil købe genbrugte ting, men også, at vi har en butik med de rigtige varer på hylderne,” siger Kjersti Færch.

Et livsværk

Formanden bruger selv mange timer i butikken hver uge og sætter en ære i, at der er kvalitet på hylderne.

“Vi er meget påpasselige med, at det, vi sælger, skal have en kvalitet, som vi selv kan stå inde for,” forsikrer Kjersti Færch.

Hun nyder samværet med de øvrige damer i butikken og elsker at give kunderne en god oplevelse, så de kommer igen og igen. “Det er selvfølgelig lidt af livsværk - ellers havde jeg nok ikke været formand i 35 år,” smiler hun.

To andre damer, tidligere kasserer Irma Loch Hansen, som nu udelukkende er primus motor for 'Nørklerne', og Majken Mikkelsen, primus motor i 'Besøgstjenesten' har også været engageret i mange år. De har således lige kunnet fejre 25 års jubilæum.

Det topper i juli

Røde Kors Genbrug omsætter for 600.000 kroner på årsbasis. De 450.000 kroner sendes videre til Røde Kors centralt, hvorfra pengene kommer i brug i forbindelse med større katastrofer verden over med vidtgående konsekvenser for mange mennesker.

“Vi er gået frem målt på omsætning med 100.000 kroner de sidste tre år. Det skyldes ikke mindst, at juli er blevet vores helt store hit, fordi de mange turister, der kommer til Ebeltoft, også slår vejen forbi butikken,” siger Kjersti Færch. Sidste år solgte butikken for 80.000 kroner bare i juli.

Fødselsdagen markeres med kaffe og kage i dagene 16. 17. og 19. marts til alle kunder, og så vanker der 25 procent i rabat på samtlige varer.

Publiceret 15 March 2018 13:34