Salmedigteren Holger Lissner på besøg i Lyngparken i Knebel i eftermiddag til et kultur- og dannelsesarrangement

Salmedigteren Holger Lissner på besøg i Lyngparken i Knebel i eftermiddag til et kultur- og dannelsesarrangement

Kultur:

Salmedigteren fortæller - og så skal der synges

Holger Lissner besøger Aktivitetscenter Lyngparken lørdag

Af
Af Lars Norman Thomsen

Salmer er koncentrerede dråber af tro, erfaringer og ønsker. Her får vi nogle ord, vi kan gøre til vore egne, og hvormed vi taler til Gud, og Gud taler til os. Bedst er de salmer, som både er dagligdags og poesi, både er personlige og almene, så der ikke skal historiske forklaringer til, for at vi kan gå ind i dem og gøre dem til vores ord. Og har ordene så fået en god melodi, så bliver de dobbelt så gode.

Ordene kommer fra pastor emeritus og salmedigter Holger Lissner, der lørdag 10. marts er gæst hos Knebel-Rolsø-Agri-Egens Menighedsråd, når der holdes sognearrangement i Aktivitetscenter Lyngparken.

Holger Lissner har skrevet en lang række salmer, hvoraf otte er med i Den Danske Salmebog. Herudover står han også for en del gendigtninger.

Senest vandt hans tekst 'Når du vil' ved en sangkonkurrence i anledning af reformationsjubilæet i 2017. Den norske komponist Åshild Watne har komponeret melodien til vindersalmen.

Udgivet på flere sprog

Salmen er allerede nu udgivet på dansk, norsk, svensk, tysk og engelsk. Og den er blevet meget populær i reformationsåret i flere lande. Mere end 100 musikere og tekstforfattere deltog i konkurrencen.

Kirken er ikke død

En kirke, hvor der skrives nye salmer på livet løs, er ikke død. Nye salmer bliver skrevet, når sproget udvikler sig, når musikken får nye toner, når teologien flytter sig, og kirken flytter sig. Så opstår et behov for at udtrykke sig på nye måder. Så det opleves autentisk og vedkommende, mener salmedigteren.

Holger Lissner vil ved arrangementet i Lyngparken fortælle om sin salmedigtning - og sit liv som salmedigter.

Og der skal naturligvis også synges. Organist Judith Völker har lovet at akkompagnere ved klaveret, så det skal nok blive en hyggelig eftermiddag, lover menighedsrådet.

Der serveres kaffe og brød i pausen. Deltagelse er gratis. Kaffe med brød koster 20 kr., som går til julehjælpen.

Arrangementet begynder klokken 14.

Publiceret 10 March 2018 11:31