Ole Bollesen. Streg: Pia Ribberholt

Ole Bollesen. Streg: Pia Ribberholt

Debat Syddjurs:

En tilflytning af ældre borgere skaber faktisk omsætning i et samfund

Af borgmester Ole Bollesen (S), borgmester Syddjurs Kommune:

“Byrådet besluttede i sidste valgperiode, at man ville iværksætte en kampagne for at få flere unge familier til at flytte til Syddjurs. Det er en beslutning, jeg bakker helt op om. Syddjurs er et fantastisk sted at bo og arbejde, og nærheden til Århus betyder, at rigtig mange kan arbejde i Århus, men bo i skønne Syddjurs.

I Ebeltoft området har en gruppe sat sig for, at man ønsker tilflytning af både yngre og ældre borgere. Jeg har også bakket op omkring dette initiativ. En tilflytning af ældre borgere skaber faktisk omsætning i et samfund.

Ældre borgere er med til at tiltrække en lang række faggrupper og forretninger – og derved skaber det også grobund for, at en række yngre familier flytter til området.

Det ved vi fra erfaringer fra udlandet. Endelig er rigtig mange ældre medborgere også erhvervsaktive i vores turisme – og mange ældre borgere har overskud til at yde en stor frivillig indsats i vores kommune. Jeg ser altså ældre borgere som en stor ressource i vores kommune, og det er en gruppe borgere, der også er med til at holde de økonomiske hjul i gang.

Syddjurs Kommune fortsætter kampagnen for at øge tilflytningen af yngre familier til området. Jeg har tidligere udtalt, at jeg tror at Maltfabrikken vil øge tilflytningen af unge til Ebeltoftområdet.

Men jeg vil også gerne byde ældre tilflyttere velkomne. Jeg ser både yngre og ældre medborgere som en stor ressource i kommunen.”

Publiceret 10 March 2018 20:17