Aarhus er af Eurowings udvalgt som ny mulig destination for det tyske flyselskab. Beslutningen ligger i hænderne på europæerne, som selv får lov at bestemme. Foto: Aarhus Airport.

Aarhus er af Eurowings udvalgt som ny mulig destination for det tyske flyselskab. Beslutningen ligger i hænderne på europæerne, som selv får lov at bestemme. Foto: Aarhus Airport.

Fly fra Aarhus til Tyskland? Det kan du være med til at afgøre

Aarhus Airport og fem andre europæiske byer 'kæmper' om ny flyrute fra Tyskland

Det tyske flyselskab Eurowings har udvalgt Aarhus som en af seks europæiske byer, brugerne selv får lov at vælge imellem som ny destination fra Tyskland.

"At Aarhus Airport er blevet udvalgt blandt flere hundrede lufthavne i Europa, ser jeg som et kvalitetsstempel og bevis på, at vi er på radaren hos Eurowings. Når et flyselskab på den måde har fået øje på en, gør det alt andet lige snakken om et eventuelt fremtidigt samarbejde lettere. I virkeligheden kan vi bruge eksponeringen over hele Europa uanset resultatet af afstemningen," siger Aarhus Airports direktør Peter Høgsberg i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Passagererne strømmer til Aarhus Lufthavn i 2018

VisitAarhus glæder sig også over opmærksomheden, som ifølge direktør Peer H. Kristensen er særdeles positiv for Aarhus som turismedestination.

"Aarhus har tidligere haft stor succes med brugerinvolvering, idet vi i 2012 blev nummer to i en global afstemning om, hvilken by, der skulle have den næste Trip Advisor City Guide. Derfor glæder vi os over igen at være en del af en lignende afstemning, og vi håber selvfølgelig meget på at vinde. Både fordi en ny rute med Eurowings vil resultere i øget turisme til Aarhus, og fordi ruten vil øge østjydernes mulighed for at komme ud i verden. Jo flere destinationer der er bundet op på Østjylland, jo bedre er det for lokalområdet," siger Peer H. Kristensen.

Her kan du stemme på Aarhus eller en af de fem andre europæiske byer

Foruden Aarhus er de nominerede byer i afstemningen irske Cork, norske Stavanger, slovakiske Kosice, slovenske Ljubljana og tyske Friedrichshafen.

Både Peter Høgsberg og Peer H. Kristensen opfordrer alle østjyder til at deltage i afstemningen senest mandag 12. marts. Afstemningen lukker mandag klokken 15, hvorefter de tre byer med flest stemmer indgår i en live afstemning på Facebook. Byen med flest stemmer helt til slut annonceres tirsdag 13. marts og får altså fornøjelsen af en ny rute fra en af Eurowings' destinationer i Tyskland.

jr

 

Publiceret 07 March 2018 10:00