Debat:

Over halvanden million til virksomhedsservice i Syddjurs Kommune

Af Britt Bager (V), MF, opstillet i Djurs-kredsen og medlem af beskæftigelsesudvalget:

“Det er en meget glædelig nyhed, at Syddjurs Kommune nu får tildelt 1.623.000 kroner til kommunens virksomhedsservice, der hjælper virksomhederne med at rekruttere og fastholde medarbejdere. Det kan være en stor hjælp for de virksomheder, der har udfordringer med at finde de rette hænder og hoveder i Syddjurs Kommune.

Det går rigtig godt på Syddjurs. Der er vækst, høj beskæftigelse og ledigheden er lav. Men det betyder også, at der nogle steder er begyndende udfordringer med at rekruttere den rigtige arbejdskraft. Og det skal vi tage alvorligt. Ellers risikerer vi at tabe den positive udvikling i Syddjurs på gulvet.

Derfor er det meget glædeligt, at Syddjurs Kommune nu får tildelt over halvanden million til at fokusere samarbejdet med virksomhederne. Virksomhederne kan herigennem bl.a. få hjælp til at danne sig et overblik over de mange muligheder der er, for at ansætte ledig arbejdskraft og for fastholdelse af medarbejdere. Samtidig får kommunen mulighed for at udvikle på rådgivning om rekrutteringsprocessen og om f.eks. fleksjob, virksomhedspraktik og ansættelse med løntilskud. Og det er meget positivt for de virksomheder, som søger arbejdskraft på Syddjurs.

Udfordringen med rekruttering breder sig over Danmarkskortet. Venstre har derfor blandt andet gennemført en Jobreform, en integrationsydelse og en erhvervs- og iværksætterpakke. Og i forlængelse heraf, fordeles nu over 90 millioner kroner gennem initiativpakken, hvoraf 19,9 mio. kr. fordeles til projekter, der styrker og udvikler den lokale virksomhedsservice og den virksomhedsrettede indsats i jobcentrene.

Og her er det helt rigtigt prioriteret, at Syddjurs Kommune får 1.623.000 kroner af kagen til at styrke virksomhedsservice i kommunen. Det kan være med til at ruste kommunen til at give virksomhederne den rådgivning der skal til for, at de kan finde de helt rigtige hænder og hoveder fremadrettet.”

Publiceret 06 March 2018 17:11