Markant vækst:

Passagererne strømmer til Aarhus Airport

Udviklingen er især drevet af nye ruter

Aarhus Airport har i begyndelsen af året oplevet solid vækst i lufthavnens passagertal.

Efter en periode med faldende passagertal har lufthavnen fået en flyvende start på 2018, skriver Aarhus Airport i en pressemeddelelse.

Således viser de nyeste passagertal for februar en vækst i trafikken på 15,2 procent sammenlignet med samme måned i 2017. Også januar bød på en vækst på 9,6 procent sammenlignet med 2017.  

Årsagen skal især findes en stor stigning i udenrigstrafik på 37 procent, da man har åbnet nye ruter.

”Tallene er meget tilfredsstillende og er i den grad et resultat af en øgning af rutenettet i 2017. Endnu mere positivt er det, at rutenettet har sikre udsigter til at blive øget yderligere og endda i ganske betragtelig grad. Ikke mindst når SAS i løbet af foråret åbner nye ruter til München, Split, Nice, Mallorca, Oslo, Malaga og Stockholm,” siger lufthavnsdirektør Peter Høgsberg.    

LÆS OGSÅ: Vandfly-boss forventer millionoverskud og nyt fly snart

Alene samarbejdet med SAS forventes at skabe en vækst i lufthavnens trafik på mere end 50 procent. Ledelsen i Aarhus Airport har derfor længe peget imod 2018 som tidspunktet, hvor kurven for lufthavnens passagertal ville blive knækket.

”Vi er selvfølgelig meget glade for, at alt det hårde arbejde for at lave en effektiv turn-around i lufthavnen nu bærer frugt. Som ventet kan vi se, at væksten er båret af udenrigstrafikken på grund af de mange nye ruter, men det er lige så positivt, at antallet af indenrigspassagerer for første gang i mange måneder er i vækst,” siger Peter Høgsberg.   

Direktøren henviser til, at passagertallene for ruten mellem Aarhus og København i februar er vokset med 4,6 procent sammenlignet med februar 2017.

9. april øges de daglige returflyvninger mellem Danmarks to største byer fra 8 til 10.  

dp

Publiceret 02 March 2018 13:15