Små huse sælger hurtigere end større huse, viser tal fra Boliga.

Små huse sælger hurtigere end større huse, viser tal fra Boliga.

Fattig på kvadratmetre:

Så sælges huset hurtigere

I Østjylland tog det kun 121 dage at sælge et lille hus.

Boligkøberne slår langt hurtigere til, hvis huset er fattigt på kvadratmeter, viser en opgørelse fra boligsiden Boliga.

Sidste år forsvandt huse på mellem 50 og 100 kvadratmeter nemlig langt hurtigere fra internettets udstillingsvindue end deres større pendanter. I Østjylland tog det 121 dage at sælge et af husene i den mindre størrelse, mens det tog 225 dage at sælge et hus på mere end 200 kvadratmeter.

Der er flere grunde til, at det kan tage længere tid at få den underskrevne købsaftale i hus på pladspalæet:

“Det skyldes nok en kombination af, at det henvender sig til et mere smalt segment af boligkøberne, da man typisk skal være en større familie med behov for meget plads, og samtidig er der også det økonomiske aspekt,” siger cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Realkredit Danmark.

“Boligpriserne er steget en del gennem de senere år, og dyrere kvadratmeterpriser i kombination med udsigt til højere udgifter til renovering og vedligeholdelse af boligen over tid betyder også, at flere nok overvejer en ekstra gang, om de har et reelt behov for så meget plads,” siger han.

Christian Hilligsøe Heinig peger desuden på, at derudover økonomien også er et praktisk element. Jo større et hus, jo mere tid kræves der til rengøring og løbende vedligeholdelse,

Over hele landet

De hurtigste handler i Østjylland ser man på huse mellem 51 og 100 kvadratmeter i Aarhus Kommune - det har taget 87 dage. Mens det er de helt store huse i Norddjurs Kommune, der må stå til salg i længst tid. Helt præcist når de op på 475 dage. Noget længere end det typiske østjyske “storhus”, der er til salg i 225 dage.

At det går hurtigere med de små boliger er dog ikke kun et østjysk fænomen. Der er en generel tendens over hele landet, der så også går igen i Østjylland:

“Salgstiden for de store parcelhuse over 200 kvadratmeter i Østjylland er dog noget lavere end på landsplan. Her lyder den tilsvarende salgstid på hele 251 dage – og dermed 26 dages ekstra salgstid sammenlignet med Østjylland,” siger Christian Hilligsøe Heinig.

Publiceret 02 March 2018 14:00