Langt om længe får Djurs Sommerland også et af de brune turistskile ved en motorvejsafkørsel - for Djurslands vedkommende ved Sdr. Borup-afkørslen. Arkivfoto

Langt om længe får Djurs Sommerland også et af de brune turistskile ved en motorvejsafkørsel - for Djurslands vedkommende ved Sdr. Borup-afkørslen. Arkivfoto

Brune turistskilte:

Djurs Sommerland får et skilt ved motorvejen

Nu får Djurs Sommerland efter lang tids tovtrækkeri endeligt et af de brune turistskilte ved motorvejsafkørslen ved Sdr. Borup

Af
Af Lars Norman Thomsen

Bedre sent end aldrig, men nu er det langt om længe en kendsgerning, at en af landets største turistattraktioner med over 800.000 besøgende, Djurs Sommerland, får et af de brune turistskilte - ved motorvejsafkørslen ved Sdr. Borup på motorvej E45.

Ordningen med de brune skilte, der reklamerer for seværdigheder i nærheden, har siden 2011 kørt som et forsøg.

Med virkning fra 1. oktober 2016 blev der i bekendtgørelse om anvendelse af vejafmærkning fastsat nærmere kriterier for at få en tilladelse til en brun turistoplysningstavle.

Et af kriterierne var bl.a., at seværdigheden ikke måtte ligge længere væk end 15 kilometer fra motorvejsafkørslen.

Djurs Sommerland fik et afslag 25. august 2017 efter 15 kilometer kriteriet blev indført.

Afstanden fra Djurs Sommerland til motorvejsafkørslen ved Sdr. Borup er på cirka 34 kilometer.

Nye regler fra årsskiftet

Siden da er reglerne blevet mindre rigide gældende fra 1. januar 2018, fremgår det af et svar fra Transportminister Ole Birk Olesen (I) til folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen (V).

“Det tidligere 15 km-kriterium er gradueret, så der nu – uden dispensation – kan gives tilladelse til opsætning af brune turistoplysningstavler til seværdigheder, som ligger længere væk end 15 kilometer. Dette gælder dog kun, hvis det regionale udvalg vurderer, at seværdigheden har den fornødne tyngde, ligesom det kun skal være i forhold til den nærmeste afkørsel. Hermed forstås den afkørsel til den rute til seværdigheden, som bilisterne ”naturligt ville vælge,” skriver Ole Birk Olesen i svaret til Michael Aastrup Jensen.

Det regionale udvalg, som ministeren henviser til, findes i hver af landets fem regioner.

Et udvalg på fire medlemmer som skal finde frem til, hvilke seværdigheder der er værd at skilte med. Byrådsmedlem i Randers Frank Nørgaard (DF) er formand udvalget i Region Midtjylland.

Publiceret 01 February 2018 12:02