Far og datter, Claus og Caroline Wistoft, i en kærlig tete-a-tete. Under valgkampen er det blevet til en politisk tete-a-tete med datteren som bagkvinde for borgmesterens aktiviteter på Facebook

Far og datter, Claus og Caroline Wistoft, i en kærlig tete-a-tete. Under valgkampen er det blevet til en politisk tete-a-tete med datteren som bagkvinde for borgmesterens aktiviteter på Facebook

KV17:

Datteren er Wistofts hemmelige våben

Af
Lars Norman Thomsen

Lars Norman Thomsen

For mange kandidater er brugen af de sociale medier et u-land. Syddjurs borgmester Claus Wistoft (V) har jævnligt i sin borgmestertid været en flittig bruger af Facebook, så han vidste godt, at Facebook er en oplagt mulighed for at kommunikere direkte med borgerne og give dem et indblik i, hvem han er som politiker og ikke mindst som person.
At komme i gang med at lave videoer og andet interessant indhold virkede dog noget uoverskueligt, og Claus Wistoft spurgte derfor sin ældste datter, Caroline Wistoft, om hun ville hjælpe ham i de afgørende måneder op til kommunalvalget.
Caroline Wistoft, der bor i København og til daglig studerer kommunikation og elsker at arbejde med sociale medier, så det som en spændende mulighed for at blive klogere på politisk kommunikation – og så var det også en hyggelig anledning til at komme lidt tættere på sin far.
”Jeg hjælper blandt andet min far med at lave små videoer, sætte undertekster på, og holde øje med, om han får svaret på alle kommentarer. Han er jo en travl mand, så jeg tror, det er godt, han har mig til at holde ham i ørerne,” siger Caroline Wistoft.
Hun er til daglig i gang med at færdiggøre sin kandidatuddannelse i Dansk med kommunikationsprofil på Københavns Universitet, og derfor er arbejdet med hendes fars kampagne en god praktisk erfaring for den branche, hun snart vil ud og arbejde i:
”Jeg elsker at arbejde med sociale medier, da jeg altid har været glad for at være kreativ. Og så er det fedt at se borgernes reaktioner på det, man laver – du finder lynhurtigt ud af, hvad de synes er interessant. Det er meget lærerigt for mig,” siger Caroline, der er opvokset i Kolind, hvor Claus Wistoft, der er født og opvokset i Kerteminde, har boet siden midten af 1980'erne. En stor del af tiden på gården Søholm i Kolindsund, som tidligere har været ejet af racerkøreren Jens Christian Legarth. Ham, der etablerede Ring Djursland.
Claus Wistoft købte Søholm i 1985, som han drev frem til 2008, da han solgte Søholm og den nærliggende Søbygaard for året efter at gå aktivt ind i politik som Venstres spidskandidat i Syddjurs.

Indholdet skal være i orden

Mere end tre millioner danskere er på Facebook, og 69 procent af dem bruger Facebook dagligt. Det gør Facebook til den platform i Danmark, der potentielt kan nå ud til flest, og partiet Venstre anbefaler derfor deres politikere at bruge Facebook til at kommunikere med borgerne, naturligvis som et supplement til at møde dem til begivenheder og borgermøder.
”Facebook er en god mulighed for at komme i direkte dialog med borgerne. Vi er så digitale i dag, og så er det jo heller ikke alle, som kommer til borger- og vælgermøder, og som i øvrigt har lyst til at hive fat i mig til et event, eller hvis de ser mig nede i Brugsen,” siger Claus Wistoft.
”Jeg vidste derfor, at det var en god idé, at jeg lavede en offentlig Facebook-side, så flere har mulighed for at få indblik i, hvem jeg er som politiker og ikke mindst som person. Men jeg må indrømme, at projektet virkede noget uoverskueligt. Jeg har den holdning, at man ikke bare skal være på Facebook for at være på Facebook – der skal også deles godt indhold, som brugerne kan lide, og der er det utrolig rart at have min datter, som for eksempel kan hjælpe mig med at klippe videoer og sætte undertekster på.”

Den perfekte duo

Far og datter nyder at arbejde sammen, selvom det er helt nyt for dem. Praktikeren Claus Wistoft har fået blod på tanden, og synes nu, at det er sjovt at finde på indhold til siden og opleve brugernes reaktioner. Og Caroline Wistoft er glad for, at hun kan vise sin far, hvad hendes ellers akademiske uddannelse kan bruges til:
”Min far har taget en helt anden vej end jeg. Efter realeksamen og en jordomrejse blev han landmand, og han er i sandhed, hvad man kan kalde en self made man. Jeg læser på universitetet, og det er en helt anden verden for ham, så det er dejligt, at vi kan mødes om politikken,” siger Caroline Wistoft.
“Vi stoler på hinanden og tænker ofte ens. Min datter kender mig, og jeg er derfor tryg ved de forslag, hun kommer med, som for eksempel at jeg skulle lave sjov med, at jeg er dårlig til at danse,” siger borgmesteren.
Caroline Wistoft fik sin far til at danse salsa og forevige det i et videoindslag i et ydmygt forsøg på at få flere kvindelige følgere. Videoen er til dato borgmesterens mest populære. Den nåede ud til over 15.000 personer og blev vist mere end 10.000 gange.Caroline Wistoft er Claus Wistofts ældste datter på 25. Hans yngste datter, Mathilde, er 24, og bonusbørnene, Carl og Oscar, er 25 og 22.

De fire sammenbragte børn har haft stor glæde af hinanden, siden Claus Wistoft fandt sammen med sin nuværende kone, Karin, for næsten 20 år siden. Caroline er den af børnene, som går mest op i politik.

Publiceret 01 November 2017 11:30