Nu er der hjertestartere i alle DSB's 500 tog.

Nu er der hjertestartere i alle DSB's 500 tog.

Nu er der hjertestartere i alle DSB’s tog

Nye hjertestartere i togene i samarbejde med TrygFonden

For at øge trygheden for passagererne har DSB nu sat hjertestartere op i alle virksomhedens knap 500 tog, så der altid er én i nærheden, hvis en person falder om med hjertestop i toget. I starten af 2016 havde alle S-tog fået installeret hjertestartere, og nu er turen så kommet til den resterende del af DSB's tog.
”For DSB er det vigtigt, at det er sikkert og trygt at tage med tog, og vi prioriterer sikkerheden for vores passagerer og personale højt," siger sikkerhedschef i DSB Carsten Dam Sønderbo-Jacobsen.
"Hvis der sker hjertestop i vores tog, er der nu en hjertestarter inden for kort afstand, og jeg håber, at det giver ekstra tryghed for de cirka 550.000 passagerer, som tager toget hver dag,” siger han.
Er der brug for en hjertestarter i toget, skal man søge hen til den nærmeste udgang, hvor der hænger piktogrammer, som viser vej hen til hjertestarteren. En af hjertestarterne i S-togene var allerede i brug i september sidste år, hvor en person fik hjertestop, mens toget holdt på Dybbøl Station.

Uddannelse af medarbejderne

Hjertestarterne i togene er en del af et samarbejde med TrygFonden, som betyder, at der er blevet opsat hjertestartere i alle knap 500 DSB-tog samt på 65 udvalgte stationer. Samtidig er 750 DSB-medarbejdere ved at blive uddannet i livreddende førstehjælp og brug af hjertestartere.


Hvert år får ca. 3.500 mennesker hjertestop uden for hospital i Danmark – 12 pct. overlever.
Hvis vidner træder til med livreddende førstehjælp og afgiver stød med en hjertestarter, inden ambulancen ankommer, øges chancen for at overleve med op til 64 pct.
DSB's tog benyttes dagligt af cirka 550.000 mennesker.

Publiceret 08 January 2017 19:32