Nye regler giver forbugeren 48 timer til at tænke sig godt om, før man accepterer at få udbetalt et lån med kort løbetid.

Nye regler giver forbugeren 48 timer til at tænke sig godt om, før man accepterer at få udbetalt et lån med kort løbetid.

Betænkningstid på 48 timer for kortfristede lån

Overvejer du at optage et kortfristet forbrugslån, skal der gå 48 timer, fra du modtager lånetilbuddet, til du kan acceptere det og få udbetalt lånet.

Fra 1. januar er der nye regler for lån med meget kort løbetid. Det skriver forbrug.dk. Nu får du nemlig 48 timeres betænkningstid, efter du har sagt ja til lånet første gang.
Betænkningstiden gælder ikke alle typer forbrugslån. Det er en forudsætning:
at der ikke skal stilles sikkerhed
at der ikke er krav om, at du skal købe en vare eller ydelse i forbindelse med optagelsen af lånet
at lånet ikke ydes af et pengeinstitut
Det er desuden en forudsætning, at løbetiden maksimalt er tre måneder.

Sådan foregår det

Hvis du ønsker at optage et lån af denne type, skal du først ansøge om lånet – det foregår typisk på nettet. Herefter vil modtage et tilbud fra låneudbyderen. Lånet kan først udbetales 48 timer efter, du har modtaget tilbuddet, og du skal selv igen kontakte låneudbyderen for at acceptere lånet og få det udbetalt.
Den type lån, der her er tale om, hvor der ikke kræves sikkerhedsstillelse, er lån med en kort løbetid, ofte kun en måned. Det kan betyde, at mange lader sig friste til hurtigt at få flere penge mellem hænderne, skriver forbug.dk.
Erfaringen viser imidlertid, at en stor andel af disse lån ikke betales tilbage til tiden – og så kan det blive meget dyrt. Også små lån kan blive et kostbart bekendtskab. Mange lån bliver i sidste ende sendt til inkasso med tilhørende yderligere omkostninger.
Betænkningstiden skal få forbrugeren til at genoverveje lånet og måske finde en billigere løsning, hvis det kniber med tilbagebetalingen.
-vik

Publiceret 07 January 2017 11:12