Det bliver opad bakke politisk for Jens Meilvang (tv) efter skiftet til Liberal Alliance, mener hans tidligere partifælle, folketingsmedlem Anne-Mette Winther Christiansen.

Det bliver opad bakke politisk for Jens Meilvang (tv) efter skiftet til Liberal Alliance, mener hans tidligere partifælle, folketingsmedlem Anne-Mette Winther Christiansen.

“Regnestykket passer ikke Meilvang”

Tidligere partifælle ønsker Jens Meilvang held og lykke i Liberal Alliance, men tror også, at virkeligheden vil overhale ham

Af
Af Lars Norman Thomsen

For Anne-Mette Winther Christiansen er det ikke nogen større overraskelse, at hendes tidligere partifælle og samarbejdspartner i en række enkeltsager, Jens Meilvang, er fortid i Venstre og ny i Liberal Alliance.

“Jeg kan sagtens se Jens Meilvang i Liberal Alliance, og respekt for, at han har taget konsekvensen af, at han føler sig mere i pagt med Liberal Alliances holdninger og synspunkter end med Venstre. Held og lykke fremover,” lyder det fra det lokale folketingsmedlem.

Bliver opad bakke

Anne-Mette Winther Christiansen tror dog ikke på, at det bliver nemt for Jens Meilvang at finde fodfæste hos Liberal Alliance.

“Nej, det tror jeg ikke. Det kan da godt være, at han lige nu mærker opbakning fra flere medlemmer af Venstre, men derfra er der langt til at opnå det samme ved et kommunal- eller folketingsvalg. Han skal indstille sig på, at det bliver opad bakke at skabe sig en ny politisk platform til næste års kommunalvalg, og det samme, hvis han går med tanker om at blive folketingskandidat.”

Savner en forklaring

MF'eren mener, at Meilvang vil få problemer med at forklare vælgerne, hvor han vil skaffe pengene til at bevare den nuværende skolestruktur i Norddjurs, hvor Meilvang i skoledebatten har været i opposition til flertallets i Venstres gruppe.

“Liberal Alliance vil sænke skatten på arbejde til maksimalt 40 procent og effektivisere den offentlige sektor. Fint nok, men netop derfor bør Jens Meilvang forklare, om det for eksempel er ældreområdet og færre hænder her, som skal betale for at bevare de nuværende skoler.”

Giv formandspost videre

Anne-Mette Winther Christiansen er fuldt ud enig med de lokale medlemmer af Venstre, der har bedt Jens Meilvang om at opgive formandsposten i Miljø- og teknikudvalget og i stedet give depechen videre til hans gamle parti.

“Det vil være redeligt at gøre det, fordi det er Venstres gruppe, som har sørget for, at han fik formandsposten ved konstitueringen efter valget i 2009. Han er valgt på Venstres liste, og når jeg har rost Jens Meilvang for at være konsekvent og tro mod sine holdninger ved at skifte parti, så vil jeg også rose ham for at være konsekvent, hvis han overlader formandsposten til et medlem af Venstre.”

Publiceret 26 July 2012 15:47