Den kæmpe æblemosaik er efterhånden et vartegn for Ebelfestivalen.

Den kæmpe æblemosaik er efterhånden et vartegn for Ebelfestivalen.

Eblefest som åndsforfriskning

Fest, kunst og en ordentlig åbning sætter Ebelfestival 2010 i gang.

Af
Af Andreas Bo Jensen

Klokken 12 holder borgmester Kirstine Bille åbningstale til lyden af syngende vægtere og Fregatkanonernes åbningssalut. Og så er Ebelfestival 2010 sat i gang med maner. Som altid er Ebeltoft vært ved årets Ebelfestival i skolernes efterårsferie - i år mellem 16. og 23. oktober. I 2010 skal Ebel-ånden holdes frisk af blandt andet teateroptræden, musik, dans og æblekunst.

Tryl, dans og musik

For de yngste og de unge er der blandt andet daglig underholdning i Fregattens værftshal eller auditorium byder. Her er blandt andet hatteteater, tryllekunster, danseundervisning. Især for de unge er der torsdag eftermiddag desuden Action Street Art Show - et danseshow med Norddjurs Ungdomsskole - i Ebeltoft Idrætscenter. Men der bliver også fest og underholdning for de voksne ved tre aftenarrangementer. Her kommer Thomas Kjellerup, Jane & Shane og Souvenirs forbi.

Æblekunst

Hvert år vokser et kæmpe kunstværk frem på markedspladsen ved Fregatten i løbet af ugen. Årets æblemosaik er designet af den lokale kunstner Jørgen Buhl. Men også andetsteds i byen bliver der æblekunst at se, dels i kunstforeningen, hvor Marie Magdalene og Skovly Aktivitetscentre står for en udstilling, dels på Havnevej, hvor der afsløres et nyt betonæble i særdeles original bearbejdning. Har man selv lyst til at forsøge sig i den kunstneriske genre, kan man få gode råd og vejledning i Æble-kunstteltet på markedspladsen, eller man kan støbe et glasæble på Glasmuseet.

Publiceret 30 September 2010 23:27