De unge herrer fra Strygekvartetten er et scoop, mener Hardy Andersen, formand for Grenaa Kunst- og Musikforening.

De unge herrer fra Strygekvartetten er et scoop, mener Hardy Andersen, formand for Grenaa Kunst- og Musikforening.

Kunst og koncert i Grenaa

I løbet af tre dage byder Grenaa Kunst- og Musikforening på både kunstudstilling og kvartet-koncert.

Af
Af Andreas Bo Jensen

Grenaa Kunst- og Musikforening har haft trængsel i kalenderen, da foreningen arrangerede september måned 2010. I løbet af tre dage midt i september byder foreningen således på både kunstudstilling ved djurslandskunstneren Vidar Utvik og klassisk koncert ved Den Danske Strygekvartet.
Begge arrangementer er omgivet af anerkendelse og ros, hvilket især glæder formand for Grenaa Kunst- og Musikforening, Hardy Andersen, som kalder arrangementerne for "et scoop".

Bog-aktuel kunstner

Første indslag fra Kunst- og Musikforeningen kan opleves på Grenaa Bibliotek. Her udstiller Vidar Utvik sine akvareller og fotografik fra 18. september klokken 13.00. Vidar Utvik medvirker i bogen "101 danske kunstnere 2010", som udkom 1. september. Bogen udvælger hvert år nogle kunstnere, som på den måde får et skulderklap, og det gør udstillingen særligt aktuel.
Fra sin bolig i Bønnerup har Vidar Utvik bearbejdet sin kunst siden 1981, hvor han blev uddannet på Det Jyske Kunstakademi. Motiver som rejseskildringer og strandbundmotiver fra Bønnerup Strand er kernen i udstillingen, som åbnes af kommunalbestyrelsesmedlemmet Niels Erik Iversen. Udstillingen løber til 23.oktober.


Eftertragtet kvartet

Ifølge formanden for Grenaa Kunst- og Musikforening, Hardy Andersen, er september måneds andet arrangement en 'kæmpestor musikalsk oplevelse'; her byder foreningen inden for i Kulturhuset Pavillonen til Den Danske Strygekvartet.
Kvartetten består af Rune Tonsgaard Sørensen, Frederik Øland, Asbjørn Nørgaard og Fredrik Sjølin, der spiller henholdsvis violin, violin, bratsch og cello. De fire unge herrer fik deres debut ved Copenhagen Summer Festival i 2002, og siden har de etableret sig blandt de mest lovende musikere på den danske klassiske musikscene, ved blandt andet at vinde DR P2's Kammermusik-pris i 2004, som de yngste nogensinde.
Kvartetten er endda så ombejlet, at de i dagene op til koncerten i Grenaa spiller i Paris, mens New York og Washington lægger scene til i oktober. Koncerten med Den Danske Strygekvartet starter klokken 19.30 tirsdag 21. september.

Publiceret 01 September 2010 23:14