Debat Syddjurs:

Venstres jubelhykleri !

Partiet Venstre prøver at mistænkeliggøre forholdet mellem Soc. SF, Enhedslisten og LO ved at fremsætte urigtige påstande.

Af
Af Eigil Holm Nielsen

Knebel. Kandidat til Ældrerådet. Medlem af blandt andet bestyrelsen for LO Djursland

medlem af SF og Brugsen i Tved.

"Nu er fakta jo, at Soc., SF, Enhedslisten har mange fælles mål for udviklingen her i Danmark og i Syddjurs Kommune, denne enighed er konkret skrevet ned for at vise omverdenen, at enighed og fællesskab er stærke værdier, og at der er mange ting man er enige om.
LO har så beslutte at give økonomisk støtte til partier man har et interessefællesskab med, det er da helt naturligt og helt åbent og uden betingelser, og der er tale om små beløb i forhold til, hvad Venstre får fra erhvervslivet.
Her det så at Venstres hykleri bryder ud i lys lue. Venstre har lovet, at navne på dem der giver økonomisk støtte, bliver holdt hemmeligt, og hvilke hemmeligheder er der derudover aftalt?
Nå ja, det er jo hemmeligt.
Lovgivninger har dog tvunget partierne til at offentliggøre særligt store støttebeløb, det var imod Venstres ønsker. Derfor ved vi, at hvis man bla. handler i Netto, Føtex, Super Best, så er man med til at støtte Venstre, da selskaberne bag støtter med meget store beløb. Her er der ingen der snakker om, at det er imod de fleste kundernes almene interesse, at de bliver tvunget til at støtte Venstre.
Derudover bliver støttebeløbene trukket fra på virksomhedernes driftsregnskaber, så almindelige skatteborgere er med til at betale støtten.
Når man så betragter, hvor mange penge Venstre bruger i denne kommunale valgkamp, så er det nærliggende, at gætte på, at det er hemmelige støttebeløb, der trækkes fra lokale virksomheders driftsregnskaber, så de opnår lavere skat og altså betaler jeg og andre skatteydere en del af støtten.
De personlige udgifter som kandidaterne anvender, bliver de også trukket fra i deres egne virksomheders drift, så skatteyderne betaler det meste? Det var måske en kontrolopgave SKAT skulle tage op.
Er dette FAIR PLAY, nej det er usmageligt hykleri."

Publiceret 05 November 2009 11:07