Jesper Mathiesen (i midten) mener Claus Wistoft har miforstået hans forslag om en tænketank på skole- og institutionsområdet.

Jesper Mathiesen (i midten) mener Claus Wistoft har miforstået hans forslag om en tænketank på skole- og institutionsområdet.

Debat Syddjurs:

Du har misforstået tænketanken, Claus

Af
Af Jesper Mathiesen

byrådskandidat for Socialdemokraterne:

"Jeg er bange for, at Venstres borgmesterkandidat Claus Wistoft helt har misforstået ideen og baggrunden for at etablere en tænketank på skole- og dagtilbudsområdet. Lad mig derfor rette et par af de værste misforståelser.
For det første er det ikke tanken, at politikerne skal sidde med ved bordet. Vores opgave er at sætte rammerne for tænketankens arbejde. Og så skal vi naturligvis lade os inspirere af den ønskede merværdi tænketanken skaber, hvor den kan understøtte og supplere sektorplanens aktiviteter og visionen om et godt børneliv i Syddjurs. Vi skal være optaget af målet om, at børn skal lære mere ¿ at de dannes og uddannes.
For det andet at der ikke er tale om at bruge konsulenter udefra. Som vi har beskrevet forslaget skal tanken bestå af lokale og udefrakommende ressourcepersoner. Her taler vi om ledere og medarbejdere fra skoler og dagtilbud i Syddjurs samt ditto udefra, som har noget at byde ind med udviklingsmæssigt og pædagogisk. De ved hvor "skoen trykker" og kan formulere veje til forbedring og udvikling, som du skriver. Tænketanken er ikke en ny organisation vi bygger op, men et ad hoc udvalg på lånt tid, der primært skal inspirere den pædagogiske udvikling med afsæt i de udfordringer skole og dagtilbudsområdet står i.
Eftersom du ikke har sæde i byrådet kan du ikke vide det, men Venstres byrådsgruppe roste for nylig indsatsen fra Syddjurs Erhvervstænketank, som blev fremlagt i byrådet efter indstilling fra Udvalget for Job og Erhverv. Erhvervstænketanken har bidraget med en række fremragende initiativer, der kan styrke erhvervsudviklingen og bosætningen i Syddjurs ¿ med faglighed, energi og motivation. Og det er netop fagligheden, energien og motivationen vi gerne vil medvirke til at styrke ved at etablere en tænketank på skole- og dagtilbudsområdet."

Publiceret 05 November 2009 15:27