Debat Norddjurs:

Uddannelse er et nøgleord i Norddjurs kommune

Af
Af Niels Erik Iversen

viceborgmester og S-kandidat til kommunalvalget

Uddannelsesniveauet skal styrkes i Norddjurs kommune, så vi også i fremtiden er i stand til at matche erhvervsudviklingen og samfundsudviklingen i resten af Danmark.
Desværre har hver femte unge mellem 20 og 40 år ikke anden uddannelse end folkeskolen - dette gælder også i Norddjurs kommune.

Allerede på nuværende tidspunkt gøres der en kæmpeindsats for at styrke uddannelsesniveauet i Norddjurs kommune af en række velfungerende uddannelsesinstitutioner på Djursland og UU - Djursland.
Jeg tænker her ikke mindst på Grenaa Handelsskole, Grenaa Tekniske Skole, Grenaa Gymnasium, VUC - Djursland, AMU Transportuddannelsescenter i Pederstrup, Social- og Sundhedsskolen i Grenaa og afdeling af Via University i Grenaa m.fl..

Dette arbejde skal målrettes endnu mere i fremtiden, så vi kan fastholde de unge i området lidt længere.
Det er således også vigtigt, at vi kan tiltrække nye uddannelser og udbygge de uddannelser vi allerede har.
Vi skal i Norddjurs kommune arbejde på at få nogle flere kortere, videregående uddannelser til Djursland - uddannelser som kan støtte op omkring kompetenceudviklingen i området og vore uddannelsesinstitutioner.

Jeg ønsker et større campusmiljø udviklet omkring Idrætscentret i Grenaa, hvor vi får en positiv synergi mellem undervisning, beboelse og fælles lokaliteter.
Vi har et stort fællesprojekt - nemlig at gøre Norddjurs kommune til den bedste kommune i Danmark.

Publiceret 03 November 2009 14:00