Debat Norddjurs:

Enhedslisten vil have kvinder i Norddjurs Byråd

Af
Af Daphne Simonsen

Veggerslev

for Enhedslisten

Norddjurs

Ofte oplever jeg at ellers meget fornuftige og engagerede kvinder, jeg møder i lokalsamfundet, det kan være kolleger eller andre bekendte, melder ud, at de ikke interesserer sig for politik. Men spørger jeg dem: derimod mere konkret: "Jamen, interesserer du dig ikke for hvordan din gamle mor har det på plejehjemmet, hvor god undervisningen er i Sofies skole og hvor længe Janus skal køre i skolebus en kold og mørk vintermorgen for at komme til skole, eller hvor mange pædagoger der er ansat i lillemands børnehave, så er interessen der jo alligevel.
Så vi ser, at netop de kommunalpolitiske områder er "kvindefelt" og de bløde værdier, velfærden og etikken, skal netop i "kvindehænder", for at vi kan "få Danmark tilbage" og være os selv bekendt.
Selvfølgelig har også en del mandlige politikere hjertet med i handling og prioritering af midler, men vi synes at lokalpolitikken de seneste år er druknet i kroner og øre-politik og mennesker, specielt svage borgere, ligesom miljø og kultur, er underprioriteret i forhold til magt og pengeværdier.

Vi siger: Hellere et prestigebyggeri mindre, accept af et par huller i vejen og lidt færre penge i de i forvejen velbjærgede borgeres lommer, end tab på velfærds og miljø-området.
Politik er også indflydelse på den nære verden og det vi alle - og måske især vi kvinder tænker på: Velfærd og godt liv, også for de svage borgere og børnene, og ikke bare en fjern og uangribelig størrelse. Kvinde, har du hjertet på rette sted og vil ha` indflydelse, så stem efter det! Stem til venstre for midten!!!!!
Kvinder er mest berørt af kommunalpolitiske beslutninger, så hvorfor er der så få kvinder i byrådet i Norddjurs? Kun Ærø har færre kvinder end Norddjurs i hele landet.
Enhedslistens svar er denne kandidatliste som den kommer til at se ud på stemmesedlen til KV 2009:
Daphne Simonsen, Veggerslev, Ingrid Remy (Inky), Karlby, Mona Leth, Grenaa, Pernille Nicolajsen, Aalsrode, Lita Malmberg, Bode Krog, Jette Mouritzen, Hemmed, Steen Nymann, Grenå, Tom Mortensen, Grenaa, Mogens Overballe, Tustrup Hede, Vagn Papuga, Dolmer Have, Ib Nissen, Grenå Strand, Jens Jørgen Jensen, Hemmed, Marianne Abell, Grenå.
Vi er sideordnet opstillet og i valgteknisk samarbejde med SF.

Publiceret 23 October 2009 12:05