Kirstine Bille ved tirsdagens vælgermøde i Ugelbølle Forsamlingshus.

Kirstine Bille ved tirsdagens vælgermøde i Ugelbølle Forsamlingshus.

SF Syddjurs går efter borgmesterposten

SF Syddjurs rækker ud efter magten og satser på at få fem pladser og borgmesterposten i det nye byråd.

Af
Af Martin Schultz

Det går strygende for SF på landsplan og SF'erne i Syddjurs tror også på en stor vælgertilslutning til Kommunalvalget 17. november.
Derfor var det klare budskab ved præsentationen af SF's program og kandidathold i Kombi i Hornslet sidste mandag en tro på, at partiets borgmesterkandidat Kirstine Bille kan komme til at sidde for bordenden, når konstitueringen efter valget er overstået.
"Vi bliver skuffet, hvis vi ikke får fem pladser i det nye byråd. Derefter går vi efter en så bred konstituering som muligt og det må gerne være med os selv for bordenden," siger Kirstine Bille.

Den vigtigste ressource

Borgmesterposten er vigtig, fordi det er i den position, at de personalepolitiske beslutninger tages.
"Medarbejderen er vores vigtigste ressource, og vi skal have medarbejderne med os helt ud i det yderste led for at vende udviklingen," siger Kirstine Bille.
SF vil have fokus på medarbejdere og praktisere en synlig og effektiv ledelse.
"Men en sådan ledelse behøver ikke at komme oppefra. Medarbejderne skal inddrages. Syddjurs har haft en erhvervstænketank, men jeg har lyst til at oprette en medarbejdertænketank. En bedre økonomi, bedre kommunal service og velfærd starter med dygtige og motiverede medarbejderne."

Grøn kommune med et godt kulturliv

Et andet vigtigt punkt i SF Syddjurs' program er erhvervspolitikken.
"Vi skal være attraktive for de små og mellemstore virksomheder at etablere sig i og vil satse på at fremme energibesparende viden og teknologi,"siger Kirstine Bille.
Men der skal også være noget at komme efter kulturelt.
"Vi skal have et sundt og aktivt kulturliv, således at det er attraktiv at bosætte sig i Syddjurs."

Et stærkt hold med 13 kandidater

SF har tidligere stået stærk i den tidligere Ebeltoft Kommune og haft borgmesterposten i byen. Nu vil Kirstine Bille og hendes hold føre denne styrke videre i Syddjurs Kommune. I dag sidder SF på to pladser i byrådet.
"Vi har et stærkt hold med 13 kandidater og tre kvindelige kandidater i front," siger Kristine Bille, som forventer at de næste år bliver lettere både for politikere og borgere i Syddjurs Kommune.
"Nu ved vi mere om, hvad vi har at gøre med og lader os ikke stikke blår i øjnene endnu en gang."

Publiceret 22 October 2009 14:35