Debat Norddjurs:

Livskvalitet - også til udviklingshæmmede

Af
Af Jytte Schmidt (SF)

medlem af kommunalbestyrelsen i Norddjurs

og medlem af voksen/pleje udvalg og handicapråd

I et læserbrev af Peter Jørgen D. Jensen m.fl. i Grenaa bladet kan jeg læse, at unge udviklingshæmmede mellem 18 og 30  kun i meget begrænset omfang kan deltage i ungdomslivet. For eksempel nævnes det, at de lægges i seng klokken 22 en fredag aften med Grand Prix i fjernsynet. Og at der ikke er tilbud om klub og andre sociale aktiviteter uden forældredeltagelse.
Jeg giver brevskriverne ret. Det kan vi som politikere ikke være bekendt!!

I SF kæmper vi for, at alle borgere i Norddjurs har størst mulig livskvalitet - og udviklingshæmmede er ingen undtagelse. Der bruges meget få ressourcer på handicapområdet, og det har så fx den konsekvens, du/I peger på i brevet. Det er politikernes ansvar - ikke forvaltningens.
Det er uacceptabelt og uanstændigt overfor en gruppe, der i forvejen har det svært. Selvfølgelig skal udviklingshæmmede have et ungdomsliv som andre unge.
Derfor har SF til budget 2010 foreslået, at handicap/psykiatri får 2 % flere midler end i 2009. Det vil ikke løse alle problemer, men være et skridt i rigtig retning. For at finansiere flere ressourcer bl.a. til dette område, foreslog vi også en lille skattestigning. Begge forslag blev nedstemt den 8.oktober.
Så nu er der kun en løsning for at gøre det lidt bedre for unge handicappede -  sæt krydset det rigtige sted 17.november, så vi kan få en ny "regering" i Norddjurs!

Publiceret 21 October 2009 13:07