Debat:

Investér i Hjemmeplejen!

Af
Af Allan Gjersbøl Jørgensen

Bavnehøj 2

1. th.

Grenaa

Hjemmeplejen er hidtil et overset emne i den kommunale valgkamp. Det er for dårligt, idet de ældre og svagelige fortjener en værdig behandling og ikke bør glemmes i den hede debat om skolestruktur, skatteprocent osv.
Mig bevidst fungerer hjemmeplejen ganske godt, og mange medarbejdere er tilfredse med de rammer, de arbejder under, og mange borgere er tilfredse med den pleje de får.
- Tilfredse hjemmeplejere giver tilfredse borgere, –  det er logisk.

Der er imidlertid ikke nogen grund til at sadle om og skære i hjemmeplejens budgetter, sådan som de borgerlige har vedtaget.
Jovist kan man effektivisere og hente nogle penge der, men at skære på et så følsomt område som hjemmeplejen vil have katastrofale konsekvenser for hjemmeplejerne og dermed borgerne.

Hjemmeplejen fungerer i dag tilfredsstillende for mange borgere, men ved personlig erfaring fra job i Hjemmeplejen ved jeg, at mange ældre borgere føler det frustrerende og forvirrende at Hjemmeplejens besøgstider om morgenen varierer fra dag til dag.
Jeg ved at hjemmeplejen med de bedste hensigter og i den bedste mening forsøger at veksle imellem de ældre således, at alle får tidlige besøg, hvilket mange ældre foretrækker. Det går blot ikke altid op, da Hjemmeplejerne selvsagt ikke kan være to steder på samme tid.

Denne problematik kunne afhjælpes ved at man i borgerskemaet, hvor visitationstiden tilrettelægges, kunne indføre et system, som tog højde for den enkelte borgers præferencer vedrørende besøgstid. Dette system skulle samtidig kunne sikre, at alle borgerne fik omtrent samme antal besøgstidsønsker opfyldt over en periode.
Dette ville afhjælpe den tilfældighed mange oplever i besøgstider, og dermed ville borgerne ikke blive frustrerede, fordi Hjemmeplejerne på forhånd ville kunne fortælle dem, at de relativt fast får tidligt besøg mandag-onsdag, hvorimod de torsdag og fredag får besøg lidt senere end deres foretrukne tidspunkt.

Publiceret 15 October 2009 12:42