Hvordan vil du konkret arbejde på at hjælpe den nye friskole i Feldballe? Det spørgsmål får spidskandidaterne ved kommunalvalget i Syddjurs stukket i hovedet ved vælgermødet i Feldballehallen tirsdag 27. oktober.

Hvordan vil du konkret arbejde på at hjælpe den nye friskole i Feldballe? Det spørgsmål får spidskandidaterne ved kommunalvalget i Syddjurs stukket i hovedet ved vælgermødet i Feldballehallen tirsdag 27. oktober.

Spidskandidaterne bevæger sig ind i løvens gab

Der er lagt i kakkelovnen til politikerne, der skal sidde på podiet ved det kommende vælgermøde i Feldballe arrangeret af byens distriktsråd.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Snak om skattestoppets konsekvenser og den kommunale økonomis elendighed er bandlyst, hedder det i invitationen til vælgermødet i Feldballe Hallen tirsdag 27. oktober fra Distriktsrådet for Feldballe og omegn. Det kan spidskandidaterne så passende tygge godt på, før de forbereder sig til vælgermødet. Derimod vil det være en god ide, hvis de er beredte til at svare på spørgsmål som: Hvad er dine fremtidsplaner for Feldballe skole? Hvad er dine fremtidsplaner for børnehaven i Feldballe? Skal den også privatiseres? Hvad er dine visioner for Feldballehallen?

Løvens hule

De, der jævnligt har kørt i bil igennem Feldballe, har de seneste mange måneder ikke undgået at bemærke de mange bannerne på husene, der fortæller de forbikørende, at skolens fremtid fylder meget i mange sind.
Når dette skoleår er afsluttet, er den over 100 år gamle skole historie i det kommunale system. Stærke kræfter i Feldballe arbejder på at etablere en friskole, og spidskandidaterne vil afgjort blive krævet et svar på, hvordan de ser de nuværende skolebygningers fremtid. Er der opbakning til Socialdemokratiets udmelding om, at Feldballe Friskole kan leje bygningerne i en treårig periode? Og måske senere købe dem? Eller fastholder et politisk flertal ideen om at lave et specialcenter her?

Visioner contra realpolitik

Distriktsrådet har engageret naturvejleder Jens Reddersen fra Karpenhøj til at styre slagets gang, der indledes på traditionel vis med en præsentationsrunde, hvor hver politiker i panelet på tre minutter får lov til at fortælle tilhørerne, hvorfor netop han/hun sidder inde med de vises sten.
Herefter har Distriktsrådet lavet en synopsis for den resterende del af mødets forløb. Der bliver fire blokke med forskellige temaer: Skole og fritid, naturen og Nationalparken, erhvervsudvikling i området og afslutningsvis bliver der mulighed for at stille spørgsmål om andre emner.
Støtteforeningen for Feldballes private folkeskole tilbyder naturligvis en tynd kop te/kaffe, rævekager og valgflæsk.

Publiceret 15 October 2009 13:10