Debat:

Budgetforlig, SF og Jens August Schade

Af
Af Lars Christian Lauridsen Byrådskandidat for Venstre i Syddjurs:

"Politisk Ansvar" var overskriften til 'Ugens kommentar' i Adresseavisen i sidste uge. Kommentaren er skrevet på baggrund af bestyrelsen i Socialistisk Folkeparti i Syddjurs har ladet forstå, at de "er spændt på om direktionen er i stand til at overholde det nu vedtagne budgetforlig. Derudover er vi spændt på , om man i de forskellige ledelseslag kan omstille sig til det, der øjensynlig flere steder ser ud til at være ny stil, med inddragelse af gulvmedarbejderne i udviklingsarbejdet".
Budgetforliget blev vedtaget med SF's stemmer. Blandt almindelige mennesker er en støtte til en beslutning, også en aftale om at tage ansvar for beslutningen og det arbejde som beslutningen medfører.
SF' bestyrelse har med deres kommentar til budgetforliget givet tre klare meldinger til borgerne i Syddjurs. For det første. SF vil ikke reelt tage ansvar for budgetforliget for 2010. Ansvaret for forliget skal direktionen tage. For det andet. SF har mistillid til direktionen og øvrige ledelseslag i Syddjurs Kommune. Ikke noget godt udgangspunkt for en eventuel kommende ledelse af en stor organisation. Og - for det tredje. Skulle SF eller Socialdemokraterne vinde borgmesterposten, så må borgerne ikke forvente at de sammen kan overholde budgettet. Garant for kommunens økonomi skulle i så fald være Socialdemokraterne. De seneste fire år har vist, hvordan det falder ud.
Det må med beklagelse forudsiges. At sidder Socialistisk Folkeparti eller Socialdemokraterne på magten efter kommunevalget, så vil borgerne være værre stillet end Jens August Schade's sene gæst på Hvids Vinstue. Gæsten konstaterer, at sidste natsporvogn er kørt og at han endnu engang er kommet for sent til Linie14 og det trygge hjem. Værre for borgerne i Syddjurs fordi. Næste sporvogn mod økonomisk ordnede forhold først køre om fire år. Ikke morgenen efter kommunevalget."

Lars Christian Lauridsen, byrådskandidat for Venstre.

Lars Christian Lauridsen, byrådskandidat for Venstre.

Publiceret 10 October 2009 09:50