Debat:

Hvorfor er du altid så sur Kaj Hansen?

Af
Af Allan Gjersbøl Jørgensen Grenaa - kandidat ved kommunalvalget for Socialdemokratiet:

"Den får ikke for lidt i Kaj Hansens læserbrev om, at de røde lurpasser. Norddjurs Kommune har haft rødt flertal og derfor er vi endt hvor vi. Hvor vover de røde at foreslå skatteforhøjelser i stedet for nedskæringer og hvor er det pinligt, at ændringsforslagene fra socialdemokraterne først kommer frem efter høringssvarene.

Lad mig oplyse Kaj Hansen om, at der indtil årsskiftet er borgerligt flertal i kommunalbestyrelsen og at det sandelig også bliver brugt til at fortsætte nedskæringerne på skoler, børnehaver, de svage i psykiatrien og i den hjælp, som de ældre har brug for.

Og lad os tage den med skattestigningen en gang mere. Kaj Hansen ønskede ikke at søge om en skatteforhøjelse. Det gjorde hans partifæller i Favrskov ganske vist og endda i Ringkøbing, hvor Venstre vist ikke er noget lille parti. Men ikke hos Venstre i Norddjurs. Her vil man hellere skattelettelser, som Hans Husum jo har sagt og med Kaj Hansens egne ord er det jo slet ikke nedskæringer, men bare mindre fremskrivninger. Mindre fremskrivninger må jo betyde, at 10-15 medarbejdere mindre i hjemmeplejen er en mindre fremskrivning og lukning af en eller flere skoler på grund af kommunens økonomi, er en mindre fremskrivning. Men selvfølgelig er det godt der er et stort og robust anlægsprogram. Bedre ville det være, at der ikke skulle bygges for lånte penge og skæres ned i den drift, der skal være i de mange nye flotte bygninger.

Fortsætter vi på den måde har vi jo mange nye bygninger, uden der foregår noget i dem, for medarbejderne forsvinder langsomt og sikkert i en mindre fremskrivning. Jeg er som socialdemokrat ikke bange og slet i for hvad der sker på valgdagen i november. Det lokale skattestop er snart historie. Der må ikke skæres mere, uanset hvor sur Kaj Hansen end er."

Publiceret 01 October 2009 16:06