Borgmester Vilfred Friborg Hansen (S) kiggede forbi på første skoledag med det grønne flag.

Borgmester Vilfred Friborg Hansen (S) kiggede forbi på første skoledag med det grønne flag.

For Bauneskolen er håbet stadig lysegrønt

Bauneskolen i Nimtofte modtog for 6. gang Grønt Flag som bevis på skolens store indsats for at inddrage det grønne - miljøet i skolens hverdag og undervisning.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Bauneskolens dage som kommunal skole er talte, men skolen lever i håbet om en fremtid i privat regi. Nærmest helt symbolsk modtog skolen på skolårets første dag for 6. gang i træk Grønt Flag.
Borgmester Vilfred Friborg Hansen (S) kiggede forbi og viste flaget. Bauneskolen er den eneste skole i Syddjurs Kommune, der i år kan bryste sig med det grønne flag.

Nu vejrer det grønne flag smukt foran skolens facade ud mod Tøstrupvej side om side med skilte, der plæderer for Bauneskolens bevarelse i kommunalt regi.

Nu vejrer det grønne flag smukt foran skolens facade ud mod Tøstrupvej side om side med skilte, der plæderer for Bauneskolens bevarelse i kommunalt regi.

Friluftsliv

Siden 1994 har Grønt Flag Grøn Skole tildelt danske skoler 475 grønne flag. Det er Friluftsrådet som står bag projektet. Grønt Flag.
Begrundelsen for at tildele Bauneskolen Grønt Flag for 6. gang er, at skolen har indfriet de internationale og nationale kriterier i projektet "Natur", ved at have inddraget de mange aspekter om natur i et projekt, der har inddraget hele skolen. Eleverne har lært om dyr og planter, om den danske skovs historie, og lært om den store biodiversitet der findes i skoven. Eleverne har også været praktiske - bygget fuglekasser og lavet fuglefoderkugler.
Friluftsrådet slutter skrivelsen af med ordene: "Det er et meget flot arbejde skolen har lavet, med mange forskellige aspekter og vinkler, og der var ingen tvivl om at Bauneskolen skulle have flaget."
Bauneskolen er startet det sidste skoleår i kommunalt regi, men fortsætter ufortrødent med at lade miljøet være en stor del af hverdagen. Dette skoleårs tema for Grønt Flag bliver "Friluftsliv".

Krav

For at modtage det grønne flag skal skolen leve op til en række krav: - Skolen skal oprette et miljøråd og udarbejde en miljøhandlingsplan - Mindst 15 procent af eleverne skal deltage aktivt - Der skal udarbejdes miljøordensregler til hvert tema - Eleverne skal gennemføre en række undersøgelser - Eleverne skal gennemføre en eller anden form for besparelse - Eleverne skal udføre en praktisk del

Publiceret 13 August 2009 11:19