Kolind: Spirituspåvirket bilist hamrede tværs igennem rundkørsel

Tirsdag i skumringstimen måtte politiet skride til anholdelse af en forulykket bilist, der løb fra åstedet og ud i en nærliggende eng.

Artiklens øverste billede
En alkohol- og narkopåvirket 35 årig bilist fik bogstavelig talt kolde fødder tirsdag hen under aften, da han soloforulykkede i rundkørslen overfor Fakta og flygtede ud i en nærliggende eng.

Der var vild panik tirsdag lige efter 16 ved rundkørslen overfor Fakta i Kolind. En bilist var kommet i kørende fra Frellingvej i høj fart ind i rundkørslen med det resultat, at han slet ikke kunne styre sin bil, der fortsatte lige lukt tværs gennem rundkørslen, før den blev bragt til standsning.

Et vidne kunne fortælle, at hun allerede ved rundkørslen ude ved Bugtrup havde observeret bilisten, der i høj fart her var oppe at køre på midtersektionen, før han speedede op og kørte videre mod den næste rundkørsel, hvor hans farefulde færd endelig fik en ende.

Trods den alt for hurtige kørsel, blev ingen andre involveret i ulykken.

Den forulykkede bilist kunne selv komme ud af sin ramponerede bil, og han fortsatte i hastigt trav ud i en nærliggende eng tæt på Ryom Å.

Vidner fulgte dog mandens færden, og derfor var det en nem sag for politiet at anholde ham, da de dukkede op.

Han erkendte, at han havde drukket alkohol. Dette blev bekræftet af en alkometertest, der afslørede en promille, der lå noget over det tilladte. Han fik efterfølgende taget en blodprøve, som skal fastslå den nøjagtige promille.

Den 35 årige mand blev både sigtet for spirituskørsel og narkokørsel, for ikke at have overholdt sin vigepligt, for at have forholdt fare for andres liv og førlighed og for at være stukket af fra et færdselsuheld.

Kilde: Politirapporten fra Østjyllands Politi.Læs også

Del artiklen