Storbrand i Pindstrup er endelig slukket

En dag før seneste forventning har brandfolk fra hele Danmark, ansatte på trævarefabrikken og en knuser slukket storbranden hos Kronospan i Pindstrup.

Artiklens øverste billede
Branden opstod tirsdag i sidste uge i denne bunke træspåner og gennemhyllede i flere dage Pindstrup i et røgslør.

Efter mere end en uges intenst arbejde er branden i Pindstrup blevet slukket, og de særligt udsatte borgere, der midlertidigt har boet andetsteds, kan nu vende hjem igen, oplyser Østjyllands Politi.

Brandvæsnet, Beredskab & Sikkerhed, med assistance fra blandt andre Beredskabsstyrelsen, Forsvaret, øvrige kommunale brandvæsner og medarbejdere fra Kronospan - Novopan Træindustri fik endelig få slukket den omfattende brand hos Kronospan i Pindstrup.

Det er en dag før end forventet. Seneste udmelding lød i løbet af fredagen, men den nye strategi med at slukke træspånerne bid for bid og derefter lade dem knuse i en kæmpestor knuser har virket. Den blev sat i gang i fredags og fik altså sat skub i slukningen.

Det er knuseren fra AC Recycling i Grenaa der fik sat skub i slukningen. Privatfoto

»Sent onsdag aften er de sidste rester af brændende træ blev slukket, og dermed er slukningsarbejdet nu afsluttet. Brandvæsnet vil dog fortsat være til stede torsdag morgen som en del af den afsluttende fase. Da branden nu er slukket, vil der ikke længere være røgudvikling, hvilket betyder, at alle borgere i Pindstrup igen kan bevæge sig rundt både inde og ude,« lyder det fra Østjyllands Politi.

De særligt udsatte borgere med lunge- og hjertesygdomme, der på baggrund af fredagens anbefaling fra Sundhedsmyndighederne midlertidig har boet andetsteds, kan også vende hjem igen.

Borgere, der har fået hjælp fra Syddjurs Kommune til at finde et midlertidigt sted at bo, vil blive kontaktet af kommunen med henblik på at få hjælp til at vende hjem til egen bolig.

Oprydningsarbejdet vil formentlig stå på i nogle dage endnu, hvilket også betyder, at der fortsat vil være en del trafik til og fra området.

kijo

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen