Brand i kæmpe træbunke fortsætter

Branden hos Novopan Træindustri A/S i Pindstrup er tæt på ustoppelig og kommer til at vare flere dage, lyder det fra beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl.

Artiklens øverste billede
Den megen røg udvikler sig efterhånden til til gene for flere beboere i Pindstrup. Dette billede er taget onsdag over middag. Foto: Stefan Broxgård

Tirsdag udbrød der brand i en større mængde trærester hos Kronospan ApS / Novopan Træindustri i Pindstrup og brandfolkene har brugt det meste af natten på at få slukket ilden, der ikke har villet slippe sit tag.

Og over 100 brandfolk fra hele landet kæmper stadig med at få slukket ilden der har fat i en næsten 20 meter høj og 20 meter bred bunke trærester hos spånpladefabrikken.

Stort set alle brandfolk fra beredskabet på Djursland blev i går sendt mod Pindstrup og flere brandbiler fra Randers har hjulpet til. Og flere brandfolk fra hele landet er også tilkaldt efterfølgende. Beredskabsstyrelsen er også tilstede, hvilket vidner om, at det er en større brand.

En større mængde træstumper brød i brand hos Novopan Træindustri i Pindstrup tirsdag. Foto: Øxenholt Foto

Slukning tager flere dage

Det kommer til at tage flere dage at slukke branden, siger beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl fra Østjyllands Brandvæsen til Randers Amtsavis.

Vagtchef René Ludvig ved Østjyllands Politi pointerede i går tirsdag, at selvom røgen både kan ses og lugtes i området, så er der ingen sikkerhedsrisiko forbundet med røgen.

»Beboerne i området kan sagtens færdes ude. Der er i princippet tale om et kæmpe spejderbål, så røgen er ikke farlig,« lyder det.

Brand hos Novopan Træindustri i Pindstrup tirsdag er svær at slukke helt, da bjerget af træ er stort og ilden har ikke svært ved at finde ny næring. Foto: Øxenholt Foto

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen