Ny brandstation i Aarhus forsinket med en måned: »Der kommer et retsligt efterspil«

Den nye brandstation Lisbjerg Station Nord skulle have stået klar til indrykning 1. oktober. Det gjorde den ikke. Det koster nu hovedentreprenøren dyrt.

Artiklens øverste billede
Østjyllands Brandvæsen bygger i øjeblikket både ny brandstation i Aarhus Nord og Syd. Den nordlige brandstation forventes i drift fra 25. oktober, fortæller beredskabsdirektøren. Arkivfoto: Casper Dalhoff

De skulle allerede være rykket ind, så de kunne rykke hurtigere ud.

De aarhusianske brandmænd skulle have overtaget den nye brandstation i Aarhus Nord, Lisbjerg Station Nord, den 20. september, og planen var, at man skulle være klar til at rykke ud fra den 1. oktober. Men brandstationen stod først klar den 19. oktober, og ifølge Kasper Sønderdahl, beredskabsdirektør i Aarhus Kommune, forventer man at kunne tage stationen, der efter planen skal dække det nordlige Aarhus, i brug mandag den 25. oktober. Over én måned senere end planlagt.

»Det er da en træls sag, for det er da frustrerende, at stationen ikke har været klar til, at vi kunne rykke ind. Men vi glæder os til at kunne optimere vores udrykning allerede fra næste uge,« siger Kasper Sønderdahl.

Vi har selvfølgelig et efterspil kørende med hovedentreprenøren, sådan er den slags jo, når det bestilte ikke står klar til tiden. Men jeg kan ikke sige mere om den sag.

Kasper Sønderdahl, Beredskabsdirektør, Østjyllands Brandvæsen

Ingen kommentar

I referatet fra bestyrelsesmødet i Østjyllands Brandvæsen fra den 22. september – altså to dage efter den oprindelige indrykningsplan – beskrives processen som udfordrende »ikke mindst for vores hovedentreprenør KG Hansen«.

Samtidig bemærker bestyrelsen, at man dengang stadig havde tiltro til at starte driften den 1. oktober.

Det skete ikke, og derfor kommer der nu et retsligt efterspil. Østjyllands Brandvæsen mener, at der ifølge kontrakten skal pålægges entreprenøren dagbøder á 43.000 kr. fra den 21. september og frem til 11. oktober.

Alt i alt 860.000 kroner.

»Vi har selvfølgelig et efterspil kørende med hovedentreprenøren, sådan er den slags jo, når det bestilte ikke står klar til tiden. Men jeg kan ikke sige mere om den sag,« siger Kasper Sønderdahl.

JP Aarhus ville gerne have spurgt KG Hansen, hvorfor brandstationen ikke stod klar til tiden, hvordan man forholder sig til kravet om dagbøder, og hvad det kommer til at betyde for virksomheden fremadrettet.

KG Hansen oplyser til JP Aarhus, at man ikke har nogen kommentarer til sagen og ikke ønsker at udtale sig.

Ifølge Kasper Sønderdahl er forsinkelsen frustrerende, men det er ikke noget, der påvirker den daglige drift og dermed den service, aarhusianerne kan forvente af brandvæsenet.

»Der har været en lang proces omkring opførelsen af byggeriet, som har drillet, men vi har ingen deadline hængende over hovedet, og det påvirker ikke vores arbejde. Vi rykker ud fra Kirstineminde som midlertidig lokalitet, det kommer vi jo så bare til nogle få dage mere, for jeg vil tro, at vi starter udrykningerne fra mandag (den 25. oktober, red.).«

Læs også

Del artiklen