Silo brød i brand tæt på lufthavn

Mindre brand i silo, der var fyldt med træpiller, blev slukket med skum torsdag eftermiddag.

Artiklens øverste billede
Brandfolk får via en lift sprøjtet skum ned i en silo fyldt med rygende træpiller. Derefter tømmes siloen langsomt. Foto: Øxenholt Foto

En silo i den modsatte ende af terminalen ved Aarhus Lufthavn i Tirstrup begyndte at ryge torsdag eftermiddag.

Beredskab & Sikkerhed Djursland fik sendt både slukningskøretøj og lift til udkanten af lufthavnen, fortæller indsatsleder Carsten Pedersen, der fik meldingen 15.05.

En stille røg sivede op fra siloen, der var fyldt med træpiller.

»Der var på intet tidspunkt fare for folk eller flytrafikken,« lyder det fra indsatslederen, der sammen med sine folk fik brugt et par timer på først at fylde siloens top med skum, for derefter stille og roligt suge træpillerne ud med en slamsuger.

Da Adresseavisen Syddjurs taler med ham lidt før klokken 17.00, lyder meldingen, at man forventer at være færdig om en times tid.

Brandårsagen er indtil videre ukendt.

»Det kunne godt være en ophedning af den fødesnegl, der indfører træpillerne. Det er en kendt årsag. Men indtil ved vi det ikke,« pointerer Carsten Pedersen.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Del artiklen