Xiaujuan skræmte tyvene væk

Først og dansk og så på kinesisk - og så tog indbrudstyve flugten fra Skakkes Holm.

Artiklens øverste billede
Daglig leder af Restaurant Skakkes Holm, Sanne Skyt, synes det var sejt af Xiaujuan at skræmme tyvene væk, så det kun var et par døre, der blev ødelagt. Foto: Søren Andersen

Først forsøgte indbrudstyvene sig med et askebæger - godt nok et af de større. Og det lykkedes da også at smadre den nederste rude i døren til Restaurant Skakkes Holm på Grenaa Havn - men ak - desværre for lavt til, at håndtag og dørlås kunne nås, så døren kunne åbnes.

Så blev der taget voldsommere våben i gang ved bagdøren, da en stor blomsterkrukke blev kastet mod døren.

Men hvad indbrudstyvene, der ved midnatstid søndag ville ind i restauranten i Grenaa Marina, ikke kunne vide, var at Xiaujuan stadig var på arbejde.

Den kinesiske kvinde står for opvask og rengøring på Skakkes Holm - og efter en travl søndag med fuldt hus til den populære buffet, var hun slet ikke færdig med dagens arbejde, selv om det var blevet sent.

Så hun råbte først på dansk: »Hvem er det, som banker på« - og fulgte så op med en masse kinesiske gloser, som fik tyvene til at tage benene på nakken.

Men Xiaujuan lægger ikke skjul på, at hun resten af arbejdstiden - og i de næste dage også - har været skræmt ved tanken om, hvorvidt tyvene kunne finde på at vende tilbage.

»Det var jo et noget mærkeligt tidspunkt at begå et indbrud på, når der for tiden ligger så mange sejlere i lystbådehavnen. Og der var også nogle, som hørte larmen, da dørene blev ødelagt,« siger daglig leder af Skakkes Holm, Sanne Skyt, som synes det var sejt af Xiaujuan, at hun kunne skræmme tyvene væk.

Forsøget på indbrud er anmeldt til Østjyllands Politi.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen