To motorcykler beslaglagt efter vanvidskørsel

Artiklens øverste billede
To motorcyklister fik konfiskeret deres motorcykler, efter de kørte vanvidskørsel. Arkivfoto: Rolf Larsen

To mænd på henholdsvis 24 og 25 år fik beslaglagt de motorcykler, de kørte på, da de tirsdag aften blev målt til at køre så stærkt, at det defineres som vanvidskørsel. Det oplyser Østjyllands Politi.

Østjyllands Politis færdselsafdeling foretog tirsdag aften fartkontrol på landevejen mellem Rønde og Randers.

Anledningen var det ugentlige træf for bil- og motorcykelentusiaster på Kalø – et træf, hvor der desværre ofte bliver kørt noget over det tilladte, når deltagerne kører til og fra stedet.

På Randersvej ved Bendstrup tæt på Mørke, hvor den tilladte hastighed er 80 km/t, stod en færdselsbetjent med lasermåler, og klokken 19.55 målte han en 25-årig motorcyklist til at køre 165 km/t.

Da det er en hastighedsoverskridelse på mere end 100 procent, bliver det betragtet som vanvidskørsel.

Ud over, at den 25-årige står til en ubetinget frakendelse af kørekortet og en større bøde, blev motorcyklen også beslaglagt med henblik på konfiskation. Det viste sig i øvrigt, at det var farens motorcykel, som den unge mand kørte på.

Endnu hurtigere vanvidskørsel

Omkring en halv time senere på samme sted blev endnu en motorcyklist målt til at køre mere end det dobbelte af det tilladte. Denne gang var det en 24-årig mand, som kørte forbi betjentene med 170 km/t. Også hans motorcykel blev beslaglagt på grund af vanvidskørsel.

To andre motorcyklister blev også målt til at køre alt for stærkt på strækningen i løbet af de to timer, som politiet var til stede. En 33-årig mand blev målt til at køre 132 km/t og en 26-årig mand fik farten op på 140 km/t.

Begge står nu til en betinget frakendelse af kørekortet og en større bøde.

Derudover fik syv andre bilister- og motorcyklister klip i kørekortet for at køre for stærkt, fortæller Østjyllands Politi.


Læs også

Del artiklen