To kaptajner sigtet for spritsejlads ved Anholt

Artiklens øverste billede
To kutter-kaptajner blæste begge alkometeret over det tilladte, da Østjyllands Politi i weekenden gik om bord på deres skibe. Arkivfoto: Thomas Borberg/Polfoto

Sognefogeden på Anholt opdagede i lørdags omkring klokken 20.30 to kuttere, der sejlede noget usikkert rundt i havnen, og han mistænkte, at kaptajnerne var påvirkede af alkohol. Det oplyser Østjyllands Politi.

Den ene kutter lagde til ved havnen, og her gik sognefogeden om bord og bad den 43-årige kaptajn om at blive på stedet, mens han tilkaldte en betjent fra Østjyllands Politi, som i øjeblikket er til stede på øen.

Da betjenten kom frem, fik hun kaptajnen til at blæse i et alkometer, og da det viste en promille over det tilladte, blev han anholdt og sigtet for spritsejlads. Han forklarede, at han havde flyttet båden, så en 44-årig mand på en anden kutter kunne sejle ud.

Anden kaptajn anholdt

Det lykkedes betjenten at få telefonisk kontakt til kaptajnen på den anden kutter, der nu var sejlet ud på havet. Han blev bedt om at sejle ind og vente i en nærliggende bugt, hvorefter betjenten allierede sig med kystredningstjenesten og steg om bord på deres båd.

De fik lidt efter kontakt til den 44-årige mand på kutteren, der lå i bugten som aftalt. Han blæste alkometeret op på en promille over det tilladte, så han blev også anholdt og sigtet for spritsejlads, fortæller Østjyllands Politi.

Begge kaptajner fik efterfølgende foretaget en blodprøve, der skal fastslå, om de var for påvirkede til at sejle.


Læs også

Del artiklen