Biljagten fik førts en afslutning, da varebilen med de to indbrudstyve smadrede ind i en bygning.

Biljagten fik førts en afslutning, da varebilen med de to indbrudstyve smadrede ind i en bygning. Foto: Øxenholt Foto.

Vild politijagt efter indbrudspar:

Mand og kvinde kørt på skadestuen

Et indbrud udviklede sig til en vild politijagt, som endte med, at to personer blev kørt på skadestuen

Lørdag eftermiddag var der indbrud i et hus ved Auning, mens husets beboere var hjemme.

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Indbruddet blev anmeldt klokken 16.26 kort tid efter, at en mandlig og en kvindelig indbrudstyv havde knust en rude i en terrassedør til huset, hvorefter de havde stjålet flere designmøbler og lamper fra stedet. Alt imens husets beboere altså var hjemme.

(Artiklen fortsætter under billedet)

De to indbrudstyve blev kørt på skadestuen efter den vilde biljagt.

De to indbrudstyve blev kørt på skadestuen efter den vilde biljagt. Foto: Øxenholt Foto

Indbrudsparret kørte fra stedet, men fik hurtigt en politipatrulje på nakken. Betjentene forsøgte at standse varebilen, som tyvene kørte i. Det ønskede den mandlige fører dog ikke at efterkomme, hvilket førte til en længere politijagt efter indbrudsparret, som blandt andet skete gennem Randers midtby, oplyses det i døgnrapporten.

I forbindelse med eftersættelsen kørte den mandlige fører meget hasarderet, hvilket blandt andet flere gange førte til livsfarlige scener, hvor varebilen kørte ind over fortove, så der var fare for, at fodgængere blev påkørt. Varebilen kørte til sidst ind i en bygning, hvorefter manden og kvinden blev anholdt.

Efter uheldet blev de i øvrigt to tilset på skadestuen og efterfølgende kørt til politigården i Randers. De er nu under sagsbehandling, hvor det skal vurderes, hvorvidt der er grundlag for fremstilling i grundlovsforhør senere søndag. Beboerne i huset, hvor indbruddet blev begået, led ingen fysisk overlast, oplyses det i døgnrapporten.

jwh

Publiceret 24 January 2021 09:05