Arkivfoto

På flugt fra politiet: 15-årig knallertkører kørte direkte mod små børn på fortov

En 15-årig dreng på knallert satte farten op, da han mandag morgen klokken 07.50 kørte på Kirkevej i Auning og fik øje på en motorcykelbetjent, som derfor tændte for både horn og lygter og satte efter knallerten.

Eftersættelsen fortsatte ad Gjesingvej og Egernvej og et stisystem gennem skoven frem til Østervangs Allé, hvor knallertkøreren vendte rundt i en forhave og retur ad Østervangs Allé, Østergade og Sdr. Fælledvej.

På Sdr. Fælledvej var skolebus og biler ved at aflevere børn til skolen, og for enden af vejen svingede knallertføreren ind foran skolebussen og videre op på fortovet, hvor han atter satte farten op, så to mindre børn måtte springe til siden for ikke at blive påkørt.

Knallertkøreren fortsatte ind til stadion og videre ud på Sdr. Fælledvej, hvor han blev standset af en politipatrulje, der havde stillet sig klar til at tage imod ham.

Den 15-årige dreng på knallerten havde på intet tidspunkt brugt bliklyset og fik derfor syv sigtelser for manglede tegn- og signalgivning. Derudover blev han sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger, for ikke at have monteret nummerplade på knallerten og for at køre på en ulovlig knallert. Han kan formentlig også se frem til at blive sigtet for at have bragt andre liv og førlighed i fare.

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

jr

Publiceret 17 November 2020 15:00