Foto: Nordjyllands Politi

Foto: Nordjyllands Politi

Skrev bøder for 75.000 kroner:

Politiet tjekkede lastbiler på Grenaa Havn

Fire ud af 20 lastbiler havde ikke styr på sagerne, og det kostede 21 sigtelser

Onsdag var politiet Tungvognscenter Nord på plads på havnen i Grenaa for at kontrollere de lastbiler, der kom ind i havnen.

I alt 20 blev tjekket, og 16 af dem kunne køre videre uden påtale.

Fire måtte dog kigges ekstra nøje efter i sømmene.

De fire lastbiler tegnede sig for i alt 21 overtrædelser, som enten chauffører eller vognmænd nu er blevet sigtet for.

"Vi fokuserede denne gang på indgående færgetrafik, hvor vi grundigt undersøgte, om godslov og køre-/hviletidsbestemmelser var overholdt – det vil sige, om papirerne var i orden, og chaufføren dermed lovligt kunne føre køretøjet. Det er grundstammen i vores kontroller," forklarer politikommissær Claus Kjær-Pedersen i en pressemeddelelse.

Foto: Nordjyllands Politi

Foto: Nordjyllands Politi

Hjullås og 52.000 kroner i bøde

En af chaufførerne, som var fra udlandet, kørte blandt andet sin vogn uden førerkort i lastbilens takograf. Da patruljen fandt ud af det, blev der efterfølgende opdaget en del overtrædelser af bestemmelserne omkring køre-/hviletid. Det resulterede i, at chaufføren og vognmanden skulle betale en samlet bøde på 52.000 danske kroner.

Bøden kunne dog ikke betales med det samme, så politiet så sig nødsaget til at montere en hjullås, så lastbilen ikke kan køre videre, før bøden betales.

I alt beløb overtrædelserne under onsdagens kontrolaktion til cirka 75.000 danske kroner.

dp

Publiceret 29 August 2019 15:15

Borgerne høres om affaldsplanen

djursland De to kommuner på Djursland satser, i en ny affaldsplan, på mindre affald til forbrænding og mere affald til direkte forbrænding.

Affaldsplanen er i offentlig høring til og med 19. april, og man kan se planen på Reno Djurs' hjemmeside, hvor man også enkelt kan komme med sine kommentarer. Her skal man blot opgive navn og adresse og skrive sin mening, som andre kan se på siden og lade sig inspirere af.

På hjemmesiden er der en kort præsentation af de 12 temaer, affaldsplanen er bygget på. Her kan man få et hurtigt overblik.

Der er også mulighed for at dykke længere ned i de enkelte emner og at hente hele forslaget til affaldsplan.

Ønsker man at komme med et længere høringssvar, kan man sende det på mail til kommunerne eller Reno Djurs.

Inspirationsaften

Kommunerne og Reno Djurs inviterer også til inspirationsaften, hvor man kan fordybe sig i et eller flere af de 12 temaer i affaldsplanen. Den holdes torsdag 12. marts kl. 19-21 hos Reno Djurs i Balle. Tilmelding er nødvendig

"Inspirationsaftenen er for de nysgerrige og videbegærlige, som gerne vil et spadestik dybere. Formålet er at klæde interesserede godt på til at indlevere et høringssvar eller bare at gøre dem endnu klogere på affald og genanvendelse," siger Reno Djurs' direktør Morten Therkildsen.

-vik