Indbrudstyvene har tilsyneladende også holdt sommerferie samtidig med os andre.

Indbrudstyvene har tilsyneladende også holdt sommerferie samtidig med os andre. Foto: Adobe Stock

Fald i Norddjurs - stigning i Syddjurs:

Langt færre østjyske indbrud i sommerferien

Østjyllands Politi har fået 24 procent færre anmeldelser om indbrud i forhold til året forinden

Det er en ubehagelig og utryg oplevelse at have haft ubudne gæster på besøg i sit hjem, og i sommerferien plejer mange borgere at blive udsat for den kedelige oplevelse.

Denne sommer har dog været ekstraordinært god på indbrudsfronten i det østjyske, hvor politiet har modtaget 24 procent færre anmeldelser i forhold til 2018.

Det melder Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

"Vi arbejder målrettet for at nedbringe antallet af indbrud i private hjem, og det er et af vores fokusområder. Vi har de senere år generelt set en nedgang i antallet af indbrud i Østjylland, og det er dejligt at se, at tendensen fortsætter – også henover en sommerferie, der jo ellers er højsæson for indbrud," siger vicepolitiinspektør Lennart Glerup.

I skolernes sommerferie (uge 27 til 32) blev der i 2018 anmeldt 366 indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. I de samme uger i 2019 er der blevet anmeldt 278 indbrud.

Tallene viser også, at særligt borgerne i Favrskov Kommune har været mindre udsat for indbrud i årets sommerferie sammenlignet med sidste år. Faktisk er der sket et fald på hele 68 procent med blot 15 indbrud i år.

Også i Norddjurs og Aarhus Kommune er der sket fald i antallet af indbrud i private hjem. I Aarhus har man oplevet et fald på hele 62 indbrud, hvilket svarer til 28 procent.

Se tallene for kommunerne herunder:

dp

Publiceret 15 August 2019 18:37