Holdets yngste spiller Nikolaj Moll Larsen på 18 år viste talentet frem, da Nørre Djurs HK på udebane slog NRH 74, Roslev med 27-25. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Holdets yngste spiller Nikolaj Moll Larsen på 18 år viste talentet frem, da Nørre Djurs HK på udebane slog NRH 74, Roslev med 27-25. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Divisionshåndbold: Unge Moll skød sejren hjem til Nørre Djurs HK

Nørre Djurs HK’s unge spillere viste klassen i udebanesejr på 27-25 mod NRH 74, Roslev på halvøen Salling

Af
Martin Schultz

Med Nicolaj Danefeld Hansen ude med en dårlig lyske og en småsyg Simon Søgaard Jensen på halv kraft manglede Nørre Djurs HK nogle af sine største profiler i den svære udekamp mod NRH 74, Roslev i Sallinghallen søndag eftermiddag. Men “for de gamle, som faldt, er der ny overalt”, for den unge garde med holdets yngste spiller Nikolaj Moll Larsen i spidsen tog over og kørte en fortjent sejr på 27-25 hjem mod et fysisk stærkt Roslev hold.

Efter tre nederlag i streg var det en forløsning for Nørre Djurs HK at få en sejr, selvom holdet på nuværende tidspunkt i turneringen med ganske få kampe tilbage hverken kan rykke op eller ned, og derfor reelt ikke har noget at spille for.

“Men I vores selvforståelse er vi jo et hold, som kæmper og som vil vinde håndboldkampe. Og derfor var det først og fremmest fantastisk at opleve, hvor glade spillerne var i omklædningsrummet efter kampen. Den mentale glæde slog mig efter nogle halvfesne præstationer i de foregående kampe,” fortæller cheftræner Benny Nielsen efter sejren over NRH 74, Roslev.

“Med to af vores profiler, Danefeld og Søgaard, ude, måtte andre tage over. Og det udnyttede den kun 19-årige Nikolaj Moll Larsen. Han præsterede, da det gjaldt, og viste stor skudkraft. Også Mathias Nymark Rasmussen rejste sig, og i slutningen af kampen med Mikkel Milling i midterforsvaret, var holdet på banen på nær Simon Østergaard lutter unge spillere omkring de tyve år. Det var et godt signal til os selv,” siger Benny Nielsen.

Moll trak et rødt kort til en Roslev-spiller

“Vi gik ind til kampen med et taktisk oplæg om at fordele ressourcerne over hele kampen, så vi skulle bremse lidt ned og ikke løbe for meget i starten. Forsvaret skulle stå fornuftigt, og vi skulle ikke miste bolden i angrebet. Og efter en fornuftig indledning med en 2-1 føring til os, så var det hjemmeholdet, som begyndte at løbe med os og fik scoret nogle lette mål, så vi var bagud med 5-2 efter ti minutters spil,” fortæller Benny Nielsen.

Men efter et kvarters spil fik Nørre Djurs HK kontakt igen og fik sat mere turbo på, så udviklingen i resten af halvlegen mere og mere gik gæsternes vej.

“I en kontra kom Nikolaj Moll Larsen I meget høj fart og blev standset på en måde, som så meget voldsom ud. Det gav rødt kort til en Roslev-spiller, og hjemmeholdet fik i den periode fire udvisninger. Det udnyttede vi og kunne gå til pause med en komfortabel føring på 16-11,” siger Benny Nielsen

Søndag er der udekamp mod topholdet

“I pausen advarede jeg spillerne om ikke at bringe sig i situationer, som kunne koste udvisninger, for dommerne havde dømt meget imod hjemmeholdet i slutningen af 1. halvleg. Men vi hoppede lige i fælden og fik tre udvisninger i begyndelsen af halvlegen. Vi var ved at tabe det hele på gulvet, for Simon Søgaard Jensen var ramt af sygdom og var løbet tør for kræfter. Lige pludselig stod det efter 50 minutter 22-22. Der var kun en ting at gøre, og det var at lade de unge tage over. Mathias Nymark Rasmussen rejste sig og scorede til 23-22 og så fulgte Moll efter med vigtige scoringer, så vi efter 55 minutter førte med 26-22,” fortæller Benny Nielsen.

Kasper Kolstrup Møller startede i målet og leverede med ni redninger en godkendt indsats. Med 17 minutter igen kom Kristoffer Petersen ind i buret og leverede en kæmperedning ved stillingen 22-22 og i alt seks redninger i retten af kampen, så begge målmænd ydede deres til den vigtige sejr.

“Desuden vil jeg gerne rose kampens to dommere Frederik Skou Nielsen og Teodor Mygind, som leverede kampens største præstation med en koncentreret indsats fra første fløjt. De holdt en fin balance i en kamp, hvor ingen af holdene havde noget at spille for,” siger Benny Nielsen.

Nørre Djurs HK har to kampe tilbage at spille, og søndag går turen til opvisningshallen i Sportscenter Herning, hvor rækkens duks HC Midtjylland venter i en kamp, hvor hjemmeholdet kan sikre sig oprykning til 1. division.

“Det bliver en rigtig svær kamp, hvor vi må spille vores spil og bruge de ressourcer vi har. Vi må tænke på, at vi ikke på noget tidspunkt er blevet udspillet af noget hold i denne sæson,” siger Benny Nielsen.

Kampfakta:

2. Division herrer, Pulje 1

NRH 74, Roslev - Nørre Djurs HK 25 - 27 (11 - 16)

Søndag 17. marts kl. 15.30 i Sallinghallen i Roslev

Målscorere:

  Henrik Storm Pedersen: 8 (6) mål

  Nikolaj Moll Larsen: 4 mål

  Rasmus Secher Eldrup: 4 mål

  Mathias Nymark Rasmussen: 3 mål

  Simon Søgaard Jensen: 3 mål

  Rasmus Dalsgård Lund: 2 mål 2

  Simon Østergaard: 2 mål

  Bryan Mathew Odour: 1 mål

Udvisninger:

  Rasmus Dalsgård Lund: 2 min.

  Simon Søgaard Jensen: 2 min.

  Henrik Storm Pedersen: 2 min.

Publiceret 20 March 2019 16:00

SENESTE TV