Nørre Djurs HK’s fløjspiller Simon Østergaard måtte en tur på hospitalet i kampen mod Nøvling IF, men kom heldigvis hjem igen samme aften. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Nørre Djurs HK’s fløjspiller Simon Østergaard måtte en tur på hospitalet i kampen mod Nøvling IF, men kom heldigvis hjem igen samme aften. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Divisionshåndbold: Simon Østergaard på hospitalet, da Nørre Djurs HK tabte for første gang i år

Kampen blev afbrudt i en halv time, da Nørre Djurs HK’s fløjspiller kom til skade i 25-22 nederlag til Nøvling IF i 2. Division

Af
Martin Schultz

Nørre Djurs HK fik stoppet sin sejrsstime i herrernes 2. division, da oprykkerne i den femte kamp løb ind i sæsonens første nederlag. Gæsterne fra Nøvling IF havde læst på lektien og havde forberedt sig godt på Nørre Djurs HK’s hurtige angrebs- og kontraspil, så gæsterne kunne tage hjem til Nordjylland med en sejr på 25-22 efter 12-12 ved pausen i bagagen.

Samtidig var det store publikum i den fyldte Nørre Djurshallen vidner til et grimt uheld, da Nørre Djurs HK’s fløjspiller Simon Østergaard ti minutter ind 2. halvleg faldt uheldigt efter en tackling i et scoringsforsøg og slog sin nakke i halgulvet.

”Simon havde meget ondt, så der blev ringet efter en ambulance, og vi kunne ikke flytte ham før der var kommet hjælp udefra. Men heldigvis er han ikke kommet alvorligt til skade og kunne komme hjem igen fra hospitalet. Han har ondt i hovedet, men der er ikke sket noget alvorligt,” fortæller Nørre Djurs HK’s cheftræner Benny Nielsen.

”Men uheldet rystede holdet. Vi var lige kommet bagud med to mål, og så blev kampen afbrudt i en halv time. Det påvirkede spillerne, at en af deres holdkammerater lige var blevet kørt af sted i en ambulance,” siger Benny Nielsen.

350 tilskuere i en propfyldt Nørre Djurshallen

Nørre Djurs HK stillede op til kampen som ubesejret tophold, men ifølge Benny Nielsen havde modstanderne fra Nøvling IF gjort deres hjemmearbejde inden turen til ”Hulen” i Glesborg.

”Nøvling IF var et fysisk stærkt hold, som spillede lange angreb og samtidig holdt en høj scoringsfrekvens, så vi ikke fik gang i vores kontraspil. Nøvling IF var ikke interesseret i at sætte fart i spillet. De havde god tid, og det stressede os unødvendigt, da vi kom bagud. Samtidig manglede vi fysik i de afgørende faser af spillet,” siger Benny Nielsen.

I den propfyldte Nørre Djurshallen med omkring 350 tilskuere på plads begyndte kampen ellers godt nok for hjemmeholdet, som var foran med 6-3 efter 12 minutter og førte med 11-9 fem minutter inden pausen.

”Vi startede kampen rigtig fint og især Rasmus Secher Eldrup spillede godt. Vi var planmæssigt foran, men kunne ikke holde trykket angrebsmæssigt og lavede nogle knap så gennemtænkte ting. Simon Østergaard blev udvist i to minutter, og Nøvling IF kom på uafgjort og fulgte med til 12-12 ved pausen, selvom vi kunne have været foran,” mener Benny Nielsen.

Holdet skal rejse sig

I 2. halvleg kom hjemmeholdet bagud og efter ti minutter skete uheldet med Simon Østergaard ved stillingen 18-16 til Nøvling IF.

”Uheldet rystede os, og da kampen blev genoptaget, var gæsterne i boldbesiddelse og bragte sig foran med yderligere et mål. Der fulgte en periode, hvor vi var bagud med to og tre mål, men hvor kampen kunne have vippet til vores fordel, hvis vi havde kendt vores besøgelsestid. Vi var ikke skarpe nok i vores angrebsspil og i kontrafasen, og heller ikke gode nok til at spille til stregen og kanterne. Vi burde have hentet Nøvling IF’s forspring i det kvarter, der gik fra spilafbrydelsen og frem til det 55. minut, hvor stillingen var 23-19 til gæsterne,” fortæller Benny Nielsen.

”Det gik ikke vores vej i den kamp, og nu skal vi vise, hvad vi er lavet af. Vi skal arbejde på at rejse os til den svære hjemmekamp mod HEI, Skæring på søndag,” siger Benny Nielsen.

Der er ros til holdets to målmænd Kasper Kolstrup Møller og Kristoffer Petersen, som begge stod en god kamp. Henrik Storm Pedersen spillede fint på venstre fløj, og unge Nikolaj Moll Larsen tog godt over for Simon Østergaard på højre fløj. Rasmus Secher Eldrup og Mathias Nymark Rasmussen leverede det forventede tryk bagfra, mens sidste uges matchvinder Simon Søgaard Jensen og rutinerede Nicolaj Danefeld Hansen ikke ramte dagen mod Nøvling IF.

Kampen mod HEI, Skæring spilles søndag kl. 16.30 i Nørre Djurshallen.

Kampfakta:

2. Division, pulje 1

Nørre Djurs HK - Nøvling IF 22 - 25 (12 - 12)

Søndag 28. oktober kl. 16.30 i Nørre Djurshallen

Målscorere

Henrik Storm Pedersen: 5 (2) mål

Rasmus Secher Eldrup: 4 mål

Mathias Nymark Rasmussen: 3 mål

Simon Østergaard: 3 mål

Nikolaj Moll Larsen: 3 mål

Simon Søgaard Jensen: 2 mål

Nicolaj Danefeld Hansen: 2 mål

Publiceret 29 October 2018 14:30