Seriefodbold: Uafgjort i bundopgør mellem Auning og Mørke på Djurslands værste bane

En ren lottokamp kalder Auning IF’s træner Claus Svenningsen 1-1 kampen mod Mørke IF på en helt igennem skrækkelig bane på Auning Stadion

Af
Martin Schultz

To bundhold helt uden point øjnede begge muligheden for at få efterårets første sejr, da Auning IF og Mørke IF mandag aften mødtes i Djurslandspuljen i Serie 3 på Auning Stadion.

Men efter en kamp på en ifølge begge træneres udsagn helt forfærdelig bane endte kampen 1-1, så vel kom begge hold på tavlen med efterårets første point, men ingen af holdene fik lov til at smage sejrens sødme. Begge hold ligger fortsat isoleret under nedrykningsstregen med fem point op til IF Midtdjurs, som Mørke IF fredag aften dog ryger i direkte clinch med på hjemmebane i et nyt forsøg på at få en tiltrængt sejr.

”Det var en rodet kamp på en skrækkelig bane, som det var stort set umulig at spille fodbold på. Bolden hoppede og dansede og var umulig at kontrollere og man kunne ikke aflevere. Det blev duelspil, og 40-50 procent af spillet beroede på tilfældigheder. Jeg ved, at der en ens for begge parter, men det er forfærdeligt at spille på sådan en bane. Jeg synes, at vi er et bedre hold end Mørke IF, men ved at det er helt andre præmisser som kommer i spil, blev Mørke IF lige så gode som os,” siger Claus Svenningsen.

Også Mørke IF’s træner Tonni Kristensen var chokeret over baneforholdene på Auning Stadion.

”Vi kom til Auning og så Djurslands værste bane. Det er under alt kritik, at der bliver spillet bold på sådan en bane, som er fuldstændig umulig. Det er kun fight og dødbolde, som bliver afgørende,” siger Tonni Kristensen.

Tørster efter en ordentlig bane

Kunsten bestod således i at kunne indstille sig på forholdene, men Auning IF’s træner Claus Svenningsen var skuffet over, at hans hold ikke kunne vinde kampen mod Mørke IF.

”Jeg er ikke tilfreds med den måde vi greb tingene an på i 1. halvleg. Det blev bedre i 2. halvleg, men vi burde have løftet opgaven. Jeg savnede energi på banen i 1. halvleg. Det blev bedre i 2- halvleg, hvor vi kom ud med en mere aggressiv indstilling og lagde et højere pres. Begge hold havde chancer i 2. halvleg, men vi var for passive i det 72. minut, da Mørke IF slog en lang diagonalbold og derefter et indlæg til den bagerste stolpe, som blev headet i mål fra en meters afstand. Vi var ikke nået med hjem, og jeg var ikke tilfreds med vores returløb,” siger Claus Svenningsens om Morten Lykke Rasmussens scoring til 1-0 til Mørke IF.

Men 5-7 minutter senere fik Auning IF udlignet, da indskiftede Mads Storgaard modtog bolden i højre side, tog et par træk, og derefter fra kanten af feltet sparkede bolden flot i mål i det lange hjørne.

”Om det var et indlæg eller et spark på mål ved jeg ikke, men det var et flot mål. Men det opstod ud af ingenting og var ikke nogen chance i forhold til, hvad vi ellers havde brændt af chancer,” siger Claus Svenningsen.

Der kom ikke flere scoringer i kampen, selvom spillet var så tilfældigt, når bolden var så svær at kontrollere.

”Man var ikke tryg på noget tidspunkt. Alt kunne ske, når man nærmede sig målet. Ingen af holdene kunne være tilfreds, og vi tørster efter at komme til at spille på en ordentlig bane,” siger Claus Svenningsen.

Det ønske får Auning-træneren dog næppe opfyldt, når han lørdag kl. 13.30 skal spille en ny svær kamp mod AC Norddjurs på Stenvad Stadion, som heller ikke er kendt for at byde på det mest udsøgte græstæppe i dette efterår.

Hjemme mod IFM på fredag

Mørke IF havde efter en god indsats mod Nørager B i den seneste kamp fået selvtillid og havde sat næsen op efter tre point mod Auning IF.

”Vi havde regnet med at Auning IF kom ud med fuld damp, men det gjorde de ikke. Så vi havde styr på første halvleg og skabte nok til at score tre mål, men skarpheden manglede,” siger Mørke IF’s træner Tonni Kristensen.

”I 2. halvleg skulle vi helt frem og presse dem og lukke dem ned, men de kom ud med en masse energi og pressede os i bund. Vi bakkede for meget, så vi havde svært ved at skubbe frem og vinde duellerne på midtbane. Auning IF havde nogle chancer, som de brændte, og de havde et par langskud, som vores keeper Rasmus Münster havde styr på og fik hånden på. Den ene tog overliggeren, så vi red stormen af i den periode.”

Efter 73 minutter slog Lau Olsen en diagonal bold til Payam Moradi, som fik frit løb på højre kant og lagde den ind til den bagerste stolpe, hvor Morten Lykke Rasmussen dukkede op og headede den sikkert i mål.

”Men fem minutter efter valgte vi desværre at spille bolden på tværs i stedet for at spille bolden frem fra deres pres. Den kom over på kanten af feltet, hvor de så bankede den op i nettaget. Et flot mål, men desværre var det os selv der lavede fejlen,” siger Tonni Kristensen.

”Næste kamp er hjemme mod IF Midtdjurs, som jeg synes var sindssygt heldige mod TRIF, hvor de bare stod defensivt og levede på kontra. Det var effektivt. men de var ikke over midten tre gange i anden halvleg. Så det bliver spændende at se, om de kommer og bare står, eller om de vil spille fodbold,” siger Tonnie Kristensen om fredagens opgør mod IF Midtdjurs.

Kampen fløjtes i gang fredag aften kl. 18.00 i Mørke Idrætscenter.

Kampfakta

Serie 3, Pulje 35

Auning IF - Mørke IF 1 - 1 (0 - 0)

Mandag 10. september kl. 18.00

Målscorere:

0 - 1 Morten Lykke Rasmussen (73. min.)

1 - 1 Mads Storgaard (79. min.)

Publiceret 12 September 2018 16:00