Jesper Møgelvang stopper som cheftræner i Rougsø FF efter et forår, der sluttede med nedrykning til Serie 4. Foto: Martin Schultz

Jesper Møgelvang stopper som cheftræner i Rougsø FF efter et forår, der sluttede med nedrykning til Serie 4. Foto: Martin Schultz

Seriefodbold: Rougsø FF rykker alligevel ned i Serie 4

Længere intermezzo, der reelt involverede fire klubber, førte til, at Rougsø FF mistede tre point og dermed røg under nedrykningsstregen efter, at turneringen var færdigspillet

Af
Lars Norman Thomsen

Rougsø FFs bedste herreseniorhold spiller i Serie 4 efter sommerferien, og det bliver uden cheftræner Jesper Møgelvang på sidelinjen.

Møgelvang har i skuffelse over nedrykningen, men ikke mindst over det intermezzo som fulgte efter turneringsafslutningen, der betød, at Rougsø FF rykkede ud af Serie 3, meddelt klubbens ledelse, at han stopper.

Jesper Møgelvang havde ellers kontrakt med Rougsø FF året ud.

"Jeg kunne ikke se mig selv fortsætte som træner efter et forår, hvor vi først troede, at vi havde klaret den for så siden at måtte konstatere, at det havde vi så alligevel ikke," siger Jesper Møgelvang.

"Klubbens formand Ebbe Glargaard tog min opsigelse pænt, og der er no hard feelings mellem klubben og jeg. Jeg har trods alt været glad for de to og et halvt år, som jeg har været i klubben, selv om det sidste halve år har været hårdt, fordi vi har trænet alt for lidt."

Kamp annulleret

Rougsø FF lå før de tre sidste spillerunder i Serie 3 allersidst i rækken. På en imponerende slutspurt, der resulterede i to sejre og et uafgjort resultat, lykkedes det imidlertid Ørsted-Holbæk klubben at snige sig over nedrykningsstregen.

Stemningen var af gode grunde superfin på holdet. Siden udviklede det hele sig til en skrivebordssag, som startede med, at SMIFF protesterede mod, at Rougsø FF i opgøret mod Dronningborg havde benyttet ulovlige spillere. Kampen vandt Rougsø FF med 2-0.

"Det viste sig dog, at både Dronningborg og Rougsø havde benyttet ulovlige spillere i deres indbyrdes møde," fortæller Turneringschef Ole Frandsen, DBU Jylland.

"Derfor blev kampen annulleret," forklarer Turneringschefen. Det betød, at begge hold stod pointløse tilbage.

Sådan rullede lavinen

"SMIFF havde interesse, at vi tabte, fordi de så ville kunne klare frisag. Deres træner kontaktede mig og spurgte først til, hvorfor vi kun havde 12 mand på holdkortet i kampen mod Dronningborg, når vi havde 13 spillere med. Forklaringen var selvfølgelig, at vi havde slettet ham fra holdkortet, der ikke kom ind, helt efter reglerne," siger Jesper Møgelvang.

Siden lagde SMIFF protest mod brug af ulovlige spillere.

"Det er korrekt, at vi havde tre spillere med om søndagen mod Dronningborg som havde spillet med i en ligegyldig Serie 5 kamp fredag aften mod AC Norddjurs. Det tager jeg det fulde ansvar for," siger Jesper Møgelvang.

Han forklarer det med, at han kom hjem fra en uge som censor på Grønland og erfarede, at der var afbud til førsteholdet.

"Derfor tog jeg dem med, der lige var til rådighed."

Dronningborg havde selv benyttet spillere, der på ulovlig vis spillede to kampe inden for samme spillerunde.

Dronningborgs tredjehold blev derfor taberdømt, mens resultatet af AC Norddjurs - Rougsø FF, der blev vundet med 6-1 af hjemmeholdet, stod ved magt.

"Jeg havde egentlig troet, at de to andethold begge var blevet taberdømte for at benytte ulovlige spillere, og at resultatet derfor var blevet 3-0 til AC Norddjurs i stedet for 6-1, men jeg blev belært om noget andet," forklarer Jesper Møgelvang.

Gad ikke mere

Efter 2-2 kampen mod Vorup FB formåede holdet fra Ulvehøj ikke at overholde tidsfristen for digital registrering af holdkort. Holdkortet skal foreligge udfyldt til kampstart. Det kom først i løbet af tirsdagen, ifølge Jesper Møgelvang.

"Jeg fik at vide af DBU Jylland, at jeg kunne protestere, men jeg gad ikke bruge mere tid på papirarbejde, og jeg tror heller ikke, at det havde nyttet noget," siger Jesper Møgelvang.

Han vil nu tage et halvt års pause fra fodbolden, før han beslutter, om han er klar til et nyt trænerjob.

Publiceret 03 July 2018 15:43